Vēl viens cienījams variants ir lietot siena nūjiņu (bacillus subtilis), kas ir pozitīva baktērija, kas atrodama augsnē. Lietojot šo līdzekli, ap auga saknēm tiek izveidota īpaša bioplēve, kas pasargā no patogēnu iekļūšanas. Turklāt, šis līdzeklis uzlabot slāpekļa fiksāciju, kā arī sintezē vielas, kas stimulē augu augšanu un pasargā augu noturību pret kaitēm.
Tomēr cilvēkiem ir vēl viens veids, kā apstrādāt zemenes pret kaitēm, – ar pienu.
Lasi vēl: Ja sīpolu spalvas dzeltē: lūk, kas jums ātri jādara, lai glābtu savu ražu
Tautas metode izskatās šādi: jāņem litrs svaiga govs piena un jāatšķaida 10 litros ūdens.
Ar iegūto šķīdumu jāapstrādā zemeņu krūmi.
Tā rezultātā uz zemeņu lapām, stublājiem un ziediem apmetas pienskābes sēnes, un šī noderīgā pienskābes mikroflora novērš pelēkās puves izplatību uz zemenēm.
Kāpēc pūlēties?
Zemeņu garša var atšķirties atkarībā no audzēšanas apstākļiem, piemēram, augsnes, klimata un kopšanas prakses, kā arī no izvēlētās šķirnes. Dažas šķirnes ir audzētas ar mērķi uzlabot to garšu. Zemenes bieži vien saistās ar pozitīvām emocijām un atmiņām, piemēram, vasaras sezonu, bērnību un svinībām. Šie kultūras un emocionālie faktori var palielināt zemeņu baudījumu.
Apvienojot visus šos faktorus, zemenes kļūst par ļoti garšīgu un pievilcīgu augli, ko daudzi cilvēki bauda gan svaigas, gan dažādos ēdienos un desertos. Sevišķi ja tā ir pašu audzēta…
Tevi noteikti interesēs
- 7 gudri veidi, kā izmantot paaugstinātos dārza dobes rudenī un ziemā
- Ko daudzi saprot tikai pēc 70 gadiem: kļūdas, kuras var nepieļaut jau tagad
- Rīdziniece aizbrauca pie draudzenes uz Slovākiju un ieraudzīja, ka viņa virtuves izlietnē mazgā atkritumus: stāstu kāpēc
- Kāpēc patiesībā lielveikalos Lidl, Maxima bieži strādā tikai viena vai divas kases un ko viņi no tā iegūst
- Kad eju ciemos, 5 minūtēs varu pateikt, vai saimniece ir laba vai nē – skatos tikai uz trim lietām
- 3 gadījumi, kad nav jāpakļaujas ceļu inspektora prasībām: jums nekas par to nedraud







