Kā pasargāt zemenes no kaitēm: pieredzējušu dārzkopju metode, ko var lietot pat tad, kad ogas ir izveidojušās

Vēl viens cienījams variants  ir lietot siena nūjiņu (bacillus subtilis), kas ir pozitīva baktērija, kas atrodama augsnē. Lietojot šo līdzekli, ap auga saknēm tiek izveidota īpaša bioplēve, kas pasargā no patogēnu iekļūšanas. Turklāt, šis līdzeklis uzlabot slāpekļa fiksāciju, kā arī sintezē vielas, kas stimulē augu augšanu un pasargā augu noturību pret kaitēm.

Tomēr cilvēkiem ir vēl viens veids, kā apstrādāt zemenes pret kaitēm, – ar pienu.

Lasi vēl: Ja sīpolu spalvas dzeltē: lūk, kas jums ātri jādara, lai glābtu savu ražu

Tautas metode izskatās šādi: jāņem litrs svaiga govs piena un jāatšķaida 10 litros ūdens.

Ar iegūto šķīdumu jāapstrādā zemeņu krūmi.

 

Tā rezultātā uz zemeņu lapām, stublājiem un ziediem apmetas pienskābes sēnes, un šī noderīgā pienskābes mikroflora novērš pelēkās puves izplatību uz zemenēm.

 

Kāpēc pūlēties?

Zemeņu garša var atšķirties atkarībā no audzēšanas apstākļiem, piemēram, augsnes, klimata un kopšanas prakses, kā arī no izvēlētās šķirnes. Dažas šķirnes ir audzētas ar mērķi uzlabot to garšu. Zemenes bieži vien saistās ar pozitīvām emocijām un atmiņām, piemēram, vasaras sezonu, bērnību un svinībām. Šie kultūras un emocionālie faktori var palielināt zemeņu baudījumu.

Apvienojot visus šos faktorus, zemenes kļūst par ļoti garšīgu un pievilcīgu augli, ko daudzi cilvēki bauda gan svaigas, gan dažādos ēdienos un desertos. Sevišķi ja tā ir pašu audzēta…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment