Kā piepumpēt riepu bez pumpja? Vecā šofera noslēpums

Ko darīt, ja pa nakti saplīsusi riepa un kāda iemesla dēļ automašīnā nav ne pumpja, ne kompresora. Lietus līst un negribas to mainīt pret rezerves riepu. Jūs varat apturēt garāmbraucošu automašīnu un lūgt kompresoru (lai pēc tam varētu braukt uz servisu). Parasti bezkameru riepa caurduršanas gadījumā lēni iztukšojas, un, ja bojājumi nav lieli, tad būs pietiekami daudz laika, lai nokļūtu līdz servisam.

Taču ir vairāki gudri veidi, kā piepumpēt riepu bez pumpja. Pirmais veids ir sūknēt gaisu no otras riepas uz iztukšoto. Lai to izdarītu, jums būs nepieciešama silikona šļūtene un divi īpaši piederumi.

Silikona šļūteni var iegādāties depo, un daudz citos veikalos.

Mēs savienojam armatūras ar cauruli un piestiprinām to ar stieples vai plastmasas saitēm.

Uzskrūvējam vienu stiprinājumu riepai ar normālu spiedienu, pēc šļūtenes saliekšanas un uzskrūvējam uz plīsušās riepas – atlaidiet līkumu un spiediens riepās sāks izlīdzināties.

Lasi vēl: Koka karotes un lāpstiņas neizmetu: stāstu, priekš kam un kur es pielietoju (ļoti vajadzīga lieta virtuvē, 10 pielietojuma veidi)

Ja spiediens piepūstajā ritenī bija 2,2-2,4 bāri, tad tas, protams, kritīsies un būs 1,5 bāri. Apmēram tikpat daudz būs arī deflētajā.

Lasi vēl: Mūžīgās jaunības noslēpums: trīs zvaigžņu zīmju sievietes uzplaukst tikai ar vecumu

Bet ar to pietiek, lai nokļūtu riepu remontdarbnīcā, kas atrodas 1-2 km attālumā no jums. Ar šādu riepu spiedienu nevajadzētu braukt garākus attālumus.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment