Kā pieredzējuši puķu audzētāji sedz dārza rozes uz ziemu

Viens no variantiem ir, izmantojot plastmasas pudeles. Vispirms pie rozēm pieberiet klāt līdz 15 cm zemes kārta.

 

Varianti

Kā pajumti rozēm izmantojiet plastmasas pudeles. Lai to izdarītu, no konteinera nepieciešams nogriezt apakšējo daļu (dibenu) un uzlikt to uz auga. Nesteidzieties aizvērt kakliņu – caurums ir nepieciešams, lai nodrošinātu rozēm ventilāciju. Pudeļu kakliņi jānoslēdz līdz ar pirmo sniegu, šim nolūkam izmantojot sniegu.

Var arī uzbērt augsni vai kompostu. Šajā gadījumā jāuzber apmēram 20-30 cm biezu augsnes, kūdras vai komposta kārtu ap rožu krūma pamatni. Tas pasargās saknes no sasalšanas un temperatūras svārstībām. Izvairies no kūdras izmantošanas, ja vēlies, lai augsne nebūtu pārāk skāba.

Lasi vēl: Zirņu zupa ar bekonu un alu: oriģināla recepte jūsu iecienītajai zupai

Var izmantot arī mulču (piemēram, sasmalcinātu koku mizas, skaidas vai salmus), lai segtu augsni ap rozi. Tas palīdzēs noturēt siltumu un mitrumu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Pēc tam, kad augsne ir uzbērta, pārklāj rožu krūmus ar egļu zariem vai salmiem. Egļu zari kalpos kā dabisks segums, kas pasargās rozes no vēja un sasalšanas, vienlaikus nodrošinot ventilāciju un novēršot pelējuma veidošanos.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment