Katrai saimniecei būtu jābūt vismaz vienai kvalitatīvai pannai, lai varētu efektīvi un ērti gatavot. Taču pat ja virtuvē ir vairākas pannas, čuguna panna bieži kļūst par neaizstājamu papildinājumu.
Šīs pannas ir izturīgas un daudzpusīgas, padarot tās par lielisku izvēli dažādām gatavošanas metodēm un ilgtermiņa ieguldījumu virtuvē.
Tās izceļas ar izturību, bet ne vienmēr tiek novērtētas, jo ēdiens tajās var piedegt. Apspriedīsim, kāpēc tā notiek un kā risināt šo problēmu. Dalīšos ar saviem ieteikumiem, kā to novērst.
Kāpēc ēdiens pannā piedeg
Galvenais noslēpums slēpjas pareizā pannas virsmas apstrādē un tās uzsildīšanā. Lai arī čuguna pannas izceļas ar savu izturību un vienmērīgu karstuma sadali, ēdiens reizēm var piedegt. Šī iemesla dēļ, kad pirmoreiz lieto jaunu čuguna pannu, tai nepieciešama kārtīga izkarsēšana.
Čuguns uzsilst lēni, bet vienmērīgi. Ja panna tiek uzkarsēta pārāk strauji, tā var pārkarst, izraisot ēdiena piedegšanu. Turklāt gatavojot, šādai pannai nepieciešams papildu daudzums eļļas vai tauku, lai uzturētu gludu virsmu un samazinātu piedegšanas risku.
Kā novērst piedegšanu
Tagad, kad esam izpratuši piedegšanas cēloņus, ķersimies pie interesantākā – kā novērst piedegšanu čuguna pannā un pilnībā izbaudīt gatavošanas procesu.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!
Tevi noteikti interesēs
- Sieva atstāja mani vienu ar bērniem un aizbrauca uz nedēļu komandējumā – kā mēs “izvilkām” šo nedēļu
- Pašizsējas puķes nav sliktākas par petūnijām: tās zied īpaši krāšņi, bet par stādiem uz palodzes var aizmirst uz visiem laikiem
- Kaimiņiene Ausma trīs mēnešus mūs cienāja ar pīrāgiem; patiesība, ko man pastāstīja viņas paziņa mainīja manus uzskatus
- Traks janvāris: no nulles līdz 21; Atkušņi, salnas un sniega vētras – sinoptiķi samulsina ar laika prognozēm Jaunajam gadam un svētkiem
- Kā izvairīties no nonākšanas Uguns zirga neveiksmju sarakstā, lai 2026. gadā sev neradītu problēmas
- Dēls palūdza visu dienu pieskatīt mazmeitu, bet ēdienu no ledusskapja ņemt nevarēju: stāstu, kā es rīkojos











