Kā rīkojas prasmīgas saimnieces, lai izvairītos no piedeguma pannā

Katrai saimniecei būtu jābūt vismaz vienai kvalitatīvai pannai, lai varētu efektīvi un ērti gatavot. Taču pat ja virtuvē ir vairākas pannas, čuguna panna bieži kļūst par neaizstājamu papildinājumu.

Šīs pannas ir izturīgas un daudzpusīgas, padarot tās par lielisku izvēli dažādām gatavošanas metodēm un ilgtermiņa ieguldījumu virtuvē.

Tās izceļas ar izturību, bet ne vienmēr tiek novērtētas, jo ēdiens tajās var piedegt. Apspriedīsim, kāpēc tā notiek un kā risināt šo problēmu. Dalīšos ar saviem ieteikumiem, kā to novērst.

Kāpēc ēdiens pannā piedeg

Galvenais noslēpums slēpjas pareizā pannas virsmas apstrādē un tās uzsildīšanā. Lai arī čuguna pannas izceļas ar savu izturību un vienmērīgu karstuma sadali, ēdiens reizēm var piedegt. Šī iemesla dēļ, kad pirmoreiz lieto jaunu čuguna pannu, tai nepieciešama kārtīga izkarsēšana.

Čuguns uzsilst lēni, bet vienmērīgi. Ja panna tiek uzkarsēta pārāk strauji, tā var pārkarst, izraisot ēdiena piedegšanu. Turklāt gatavojot, šādai pannai nepieciešams papildu daudzums eļļas vai tauku, lai uzturētu gludu virsmu un samazinātu piedegšanas risku.

Kā novērst piedegšanu

Tagad, kad esam izpratuši piedegšanas cēloņus, ķersimies pie interesantākā – kā novērst piedegšanu čuguna pannā un pilnībā izbaudīt gatavošanas procesu.

 

Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment