Cepam pannā sāli
Viens no efektīvākajiem veidiem, kā novērst piedegšanu, ir pannas izkarsēšana ar sāli pirms tās lietošanas. Iespējams, ka šo metodi esi dzirdējusi no vecmāmiņas vai draudzenēm.
Kā to dara
Liec čuguna pannu uz lielas uguns;
Ieber tajā biezu kārtu rupjā sāls;
Ar koka lāpstiņu izmaisi sāli, lai būtu noklāta visa pannas iekšpuse;
Cep sāli 30 minūtes, pēc tam ļauj pannai atdzist un izber sāli.
Tāda procesa rezultātā būs izveidojies pārklājums, kas pasargās pannu pret piedegumu un padarīs pannas iekšpusi gludāku.
Pareiza pannas izmantošana un kopšana
Lai izvairītos no piedegšanas nākotnē, ir svarīgi atcerēties dažus vienkāršus noteikumus.
* Uzkarsē čuguna pannu pakāpeniski uz vidējas uguns.
* Izmanto pietiekami daudz eļļas. Atceries, ka čuguna pannai vajag vairāk eļļas, nekā cita veida pannām.
* Izvairies no krasām temperatūras pārmaiņām. Tas var novest pie piedegšanas. Ja nepieciešams mainīt temperatūru, dari to pakāpeniski.
* Pēc ēdiena gatavošanas kārtīgi izslauki pannu ar papīra dvieli, bet pēc tam uzzied tās iekšpusei plānu eļļas kartiņu.
Tagad tu zini, kā izvairīties no piedegšanas čuguna pannā – izmanto sāls izkarsēšanas metodi. Šis vienkāršais, bet ļoti efektīvais paņēmiens izveidos aizsargslāni uz pannas virsmas un uzlabos gatavošanas pieredzi.
Tevi noteikti interesēs
- Eksperti dalās padomos, kā padarīt dārzu starojošu gada pēdējos mēnešos – piešķir savam dārzam iespaidīgu sezonas noslēgumu
- “Man vajag ļoti lielu drosmi…”: dziedātāja Samanta Tīna paziņo par jaunumiem (+ VIDEO)
- Sinoptiķu prognozes norāda, ka šogad ziema būs sniegaināka nekā iepriekšējās divās sezonās – ko gaidīt
- Rīgas lielveikala kasiere atklāja, kurus 12 produktus pati nepērk un arī neiesaki citiem
- Esmu precējies ar savu sievu jau daudzus gadus, un viss šķiet lieliski, bet ir viens “bet”
- Tās pašas sulīgās kotletes, kas garšo “kā bērnībā”: mana krustmāte dalījās ar savu ģimenes recepti