Cepam pannā sāli
Viens no efektīvākajiem veidiem, kā novērst piedegšanu, ir pannas izkarsēšana ar sāli pirms tās lietošanas. Iespējams, ka šo metodi esi dzirdējusi no vecmāmiņas vai draudzenēm.
Kā to dara
Liec čuguna pannu uz lielas uguns;
Ieber tajā biezu kārtu rupjā sāls;
Ar koka lāpstiņu izmaisi sāli, lai būtu noklāta visa pannas iekšpuse;
Cep sāli 30 minūtes, pēc tam ļauj pannai atdzist un izber sāli.
Tāda procesa rezultātā būs izveidojies pārklājums, kas pasargās pannu pret piedegumu un padarīs pannas iekšpusi gludāku.
Pareiza pannas izmantošana un kopšana
Lai izvairītos no piedegšanas nākotnē, ir svarīgi atcerēties dažus vienkāršus noteikumus.
* Uzkarsē čuguna pannu pakāpeniski uz vidējas uguns.
* Izmanto pietiekami daudz eļļas. Atceries, ka čuguna pannai vajag vairāk eļļas, nekā cita veida pannām.
* Izvairies no krasām temperatūras pārmaiņām. Tas var novest pie piedegšanas. Ja nepieciešams mainīt temperatūru, dari to pakāpeniski.
* Pēc ēdiena gatavošanas kārtīgi izslauki pannu ar papīra dvieli, bet pēc tam uzzied tās iekšpusei plānu eļļas kartiņu.
Tagad tu zini, kā izvairīties no piedegšanas čuguna pannā – izmanto sāls izkarsēšanas metodi. Šis vienkāršais, bet ļoti efektīvais paņēmiens izveidos aizsargslāni uz pannas virsmas un uzlabos gatavošanas pieredzi.
Tevi noteikti interesēs
- Meteorologs Toms Bricis: Skandināvijai tuvojas aukstā gaisa masa – gaidāms sniegs un aukstums
- Viens darbs, kas mums visiem ir jāpaveic dārzā līdz novembra beigām, pēc eksperta domām
- Autovadītājiem ir iespēja bezmaksas pārbaudīt svarīgu auto detaļu, lai saprastu vai 2026.gadā būs iespēja iziet TA
- No maigas vaniļas līdz piesātinātam dzintaram: 5 ziemas TOP aromāti, ko vēlēsies katra dāma
- Kā pagatavot ļoti garšīgu un “ātru” Tiramisu: recepte ar spilgtiem rudens akcentiem
- 6.novembrī tika pieņemts, ka šiem konkrētajiem transportlīdzekļiem OCTA apdrošināšanu vairs nevajadzēs










