Kā rīkojas prasmīgas saimnieces, lai izvairītos no piedeguma pannā

Cepam pannā sāli

Viens no efektīvākajiem veidiem, kā novērst piedegšanu, ir pannas izkarsēšana ar sāli pirms tās lietošanas. Iespējams, ka šo metodi esi dzirdējusi no vecmāmiņas vai draudzenēm.

Kā to dara

Liec čuguna pannu uz lielas uguns;

Ieber tajā biezu kārtu rupjā sāls;

Ar koka lāpstiņu izmaisi sāli, lai būtu noklāta visa pannas iekšpuse;

Cep sāli 30 minūtes, pēc tam ļauj pannai atdzist un izber sāli.

Tāda procesa rezultātā būs izveidojies pārklājums, kas pasargās pannu pret piedegumu un padarīs pannas iekšpusi gludāku.

Pareiza pannas izmantošana un kopšana

Lai izvairītos no piedegšanas nākotnē, ir svarīgi atcerēties dažus vienkāršus noteikumus.

* Uzkarsē čuguna pannu pakāpeniski uz vidējas uguns.

* Izmanto pietiekami daudz eļļas. Atceries, ka čuguna pannai vajag vairāk eļļas, nekā cita veida pannām.

* Izvairies no krasām temperatūras pārmaiņām. Tas var novest pie piedegšanas. Ja nepieciešams mainīt temperatūru, dari to pakāpeniski.

* Pēc ēdiena gatavošanas kārtīgi izslauki pannu ar papīra dvieli, bet pēc tam uzzied tās iekšpusei plānu eļļas kartiņu.

Tagad tu zini, kā izvairīties no piedegšanas čuguna pannā – izmanto sāls izkarsēšanas metodi. Šis vienkāršais, bet ļoti efektīvais paņēmiens izveidos aizsargslāni uz pannas virsmas un uzlabos gatavošanas pieredzi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment