4. Vārītus kartupeļus vai vārītus rīsus. Šie produkti arī ir bagāti ar cieti. Izvāriet kartupeļu biezputru un pievienojiet to maltās gaļas masai. Tāpat var pievienot arī vārītus rīsus.
Kā vēl var iebiezināt šķidru maltās gaļas masu kotletēm
5. Saspaidīt malto gaļu. Ja intensīvi to darīs gaļas masu 5 minūtes (vismaz), daļa šķidruma uzsūksies šķiedrās. Šī metode derēs ne pārāk šķidrai gaļas masai.
6. Atdzesēt malto gaļu ledusskapī. Ja sagatavotā gaļas masa vēl aizvien ir par šķidru, lieciet to ledusskapī. Tur tā ievērojami sabiezēs. Sevišķi, ja tai pievienosiet speķi vai sviestu.
7. Nospiest ar marles palīdzību. Salikt maltās gaļas masu vairākās kārtās salocītā marlē, aizsiet un uzlikt virs caurdura. Pēc 30 minūtēm viss liekais šķidrums notecēs.
Pēc pieredzes varu teikt, ka pēc šīs receptes maltā gala sanāk vislabāk. Laikam jau viss slēpjas ideālā sastāvdaļu attiecībā. Ko jūs pievienojat maltajai gaļai, kas paredzēta kotletēm, lai tā būtu vajadzīgā konsistencē? Padalies pieredzē!