Kā rudenī apgriezt upenes, lai nākamajā gadā tās nestu ļoti bagātīgu ogu ražu

Rudenī ir būtiski apgriezt upenes, lai atjaunotu krūmu un uzlabotu augļu veidošanos. Pēc apgriešanas augam jānodrošina laba saules gaismas piekļuve, jo, ja krūms paliks pārāk biezs, pastāv risks, ka tajā ieviesīsies kaitēkļi.

Upenes ir svarīgi apgriezt, jo tas palīdz nodrošināt veselīgu krūmu augšanu, palielina ražu un uzlabo augļu kvalitāti.   Upenes ražo augļus galvenokārt uz jaunajiem dzinumiem, kas ir 1-3 gadus veci. Apgriežot vecos zarus, tiek veicināta jauno dzinumu augšana, kas nākamajā sezonā dos lielāku un kvalitatīvāku ražu.

Lasi arī: Es nepērku dārgus pulverus vai balinātājus. Padomju žurnālā atradu metodi, kas noņem visus traipus uzreiz

Apgriežot krūmu, tiek uzlabota gaisa plūsma starp zariem. Tas palīdz samazināt slimību un kaitēkļu izplatīšanās risku, kā arī nodrošina labākus apstākļus augļiem. Tāpat, apgriežot blīvos zarus, vairāk saules gaismas sasniedz augļus, kas uzlabo to nogatavošanos un cukura saturu.

Kad uzzināju, kāpēc pieredzējušas saimnieces liek sporta apavus ledusskapī, bet ar matu laku appūš apģērbu, tagad daru tāpat

Kā pareizi apgriezt upenes rudenī

Tiklīdz upeņu zari ir nometuši lapas, var nekavējoties ķerties pie darba. Kad tieši pienāks šis laiks – atkarīgs no klimatiskajiem un laikapstākļiem konkrētajā apvidū. Mēs piedāvājam soli pa solim izstrādātu plānu upeņu apgriešanai rudenī iesācējiem.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment