Kā rudenī laistīt pelargonijas/ģerānijas, lai tās attīstītu jaunus pumpurus un ziedētu pat ziemā

“Ja vēlaties, lai pelargonijas ziedi būtu sulīgi visu gadu, uzziniet, kā tās pareizi laistīt. Auga barošanai derēs jebkas, kas jums ir pie rokas.”

Jods

Ja visu darīsiet pareizi, jūsu augs bez atpūtas izdos jaunus pumpurus. Lai barotu pelargonijas ar jodu, uz vienu litru ūdens pievienojiet vienu piliens joda un pusgramu borskābes. Šķīdumu kārtīgi samaisiet un ievadiet gar podiņa malām.

Pareizi rūpējoties par pelargonijām, tās bez pārtraukuma veidos jaunus pumpurus. Barošanai izmantojiet jodu: vienu pilienu uz litru ūdens un pusgramu borskābes. Samaisiet šķīdumu un ievadiet to gar podiņa malām.

Ūdeņraža peroksīds

Pieredzējuši puķu audzētāji iesaka pievērst uzmanību ūdeņraža peroksīdam, kas ir lielisks ziedēšanas stimulators pelargonijām. Mēslojuma pagatavošanai ņemiet lietus ūdeni, pievienojot 40 ml ūdeņraža pārskābes uz litru.

Pirms mēslojuma lietošanas noteikti samitriniet augsni. Ieteicams mēslojumu lietot no rīta vai vakarā.

Raugs

Ja jums ir jautājumi, kāpēc pelargonijas nezied, iespējams, ka augam nepieciešams mēslojums. Lielisks risinājums ir raugs: ņemiet 2,7 litrus ūdens, pievienojiet 100 g rauga un 0,5 glāzes cukura. Labi samaisiet un pārklājiet trauku ar marli, novietojot siltā vietā.

Pēc fermentācijas procesa beigām jūs iegūsiet koncentrētu šķidrumu, ko jāatšķaida proporcijā: viena glāze mēslojuma uz 10 litriem ūdens. Laistiet pelargonijas ar šo šķīdumu ik pēc divām nedēļām.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment