Ja jums nav vietas, kur uzglabāt svaigus kāpostus ziemai, un vēlaties, lai viss būtu pa rokai, es iesaku marinēt kāpostu lapas pildītiem kāpostiem.
Tā ir patiesi lieliska ideja, lai baudītu savus iecienītos kāpostu tīteņus gandrīz visu gadu! Tāpēc šodien mēs jums pastāstīsim, kā pagatavot kāpostu lapas pildītiem kāpostiem ziemai.
Sastāvdaļas
1 svaiga kāpostgalva
1 litrs ūdens
3 ēdamkarotes akmens sāls
1 ēdamkarote cukura
Pagatavošana
Nomazgājiet un pēc tam vāriet kāpostu verdošā un nedaudz sālītā ūdenī. Starp citu, ūdeni, kurā vārīti kāposti, labāk neizliet, to var pievienot mērcei, kad gatavojat kāpostu tīteņus, lai to atšķaidītu līdz šķidrākam stāvoklim.
Uzmanīgi noņem lapas. Ar asu nazi nogriež katras lapas biezo vidu. Lapas sarullē. Lapas ievieto sterilizētās burkās. Uzkarsē katlu ar ūdeni. Ūdenim pievieno sāli un cukuru un uzvāra.
Iegūto marinādi pārlej pār kāpostu lapu ruļļiem. Burkas aizskrūvē ar vākiem. Pēc atdzesēšanas burkas ar savītajām lapām pārnes uz pieliekamo. Šādā veidā ziemā, kad gribēsiet gatavot kāpostu tīteņus, jums jau būs sagatavotas kāpostu lapas, kuras vajadzēs tikai sapildīt.
Kāpostu lapu saldēšana tīteņiem ziemai
Saldēšana ir lielisks veids, kā padarīt kāpostu lapas mīkstākas un gatavas izmantošanai tīteņos. Izvēlieties vidēja izmēra kāpostu ar stingrām un veselām lapām. Pārliecinieties, ka kāpostgalva nav bojāta vai saplaisājusi.
Pirms apstrādes kārtīgi nomazgājiet kāpostu aukstā ūdenī, lai atbrīvotos no netīrumiem un putekļiem. Visu kāpostgalvu ielieciet plastmasas maisiņā vai ietiniet pārtikas plēvē un ievietojiet saldētavā. Saldētavā kāpostu atstājiet uz dažām dienām, līdz tas pilnībā sasalst.
Kad vēlaties lietot kāpostu tīteņiem, izņemiet to no saldētavas un ļaujiet tam atsaldēties istabas temperatūrā. Kad kāposts atkusis, lapas būs mīkstas un viegli atdalāmas.
Pēc atsaldēšanas lapas kļūst elastīgas, un tās būs ļoti viegli atdalīt no kāpostgalvas bez nepieciešamības pēc termiskas apstrādes vai iepriekšējas vārīšanas.