Burkāni pastāv tikai pāris dienas un sāk vīst? Ir kāds vienkāršs risinājums, kas palīdzēs tiem saglabāt svaigumu un kraukšķīgumu uz ilgu laiku.
Kā burkānus saglabāt svaigus ilgu laiku – vienkāršs un pārbaudīts risinājums
Svaigi burkāni piešķir ēdieniem gan garšu, gan krāsu un sulīgumu. Tomēr bieži vien jau pēc dažām dienām tie kļūst mīksti un zaudē svaigumu. Lai to novērstu, ir kāda ļoti vienkārša, bet efektīva metode, kas palīdz saglabāt burkānus kraukšķīgus un sulīgus pat vairākas nedēļas.
Kāpēc burkāni ātri bojājas
Burkāni satur daudz ūdens, tāpēc tie ir jutīgi pret mitrumu un mikroorganismiem. Mitrā vidē ātri sāk veidoties baktērijas un sēnītes, kā rezultātā burkāni zaudē stingrumu un kļūst mīksti.
Burkānu ilgākas uzglabāšanas paņēmiens
Lai pagarinātu burkānu svaiguma laiku, var izmantot vienkāršu risinājumu – ūdeni, nedaudz etiķa un hermētisku trauku. Šī metode palīdz saglabāt burkānus svaigus līdz pat četrām nedēļām.
Kā sagatavot burkānus ilgākai uzglabāšanai – soli pa solim
1.Nomazgā burkānus zem tekoša ūdens, līdz tie ir pilnīgi tīri.
2.Sajauc apmēram 60 ml etiķa ar vēsu ūdeni lielā traukā.
3.Iemērc burkānus uz pāris minūtēm – tas palīdz attīrīt virsmu no mikroorganismiem.
4.Nosusini ar papīra dvieli, lai nebūtu lieka mitruma.
5.Ievieto burkānus noslēgtā traukā un glabā ledusskapī – tie paliks svaigi vairākas nedēļas.
Kāpēc etiķis darbojas
Etiķis satur etiķskābi, kurai piemīt dabiskas antibakteriālas īpašības. Tā palīdz samazināt mikrobu daudzumu, kavē pelējuma veidošanos un pagarina dārzeņu svaigumu. Ja ievēro pareizas proporcijas un mērcēšanas laiku, etiķis ir pilnīgi drošs lietošanai.
Svarīgi nianses
Neatstāj burkānus etiķa šķīdumā ilgāk par 2 minūtēm, lai tie nesāktu garšot skābeni.
Pirms lietošanas burkānus noteikti noskalo zem tekoša ūdens.
Uzglabā dārzeņus tikai cieši noslēgtā traukā, lai nepieļautu gaisa un mitruma iekļūšanu.








