Kā saprast, ka vīrietis jūs izmanto: 4 sarkanie karogi

“Kā es to varēju neredzēt?” – Šo jautājumu mēs sev bieži uzdodam pēc šķiršanās. Un vēl pavisam nesen mēs plānojām kopīgu nākotni ar šo cilvēku.

Kas var liecināt par to, ka jūsu jaunais draugs ar jums nav gluži sirsnīgs, un kāpēc viņš parādījās jūsu dzīvē, spriež mūsu eksperti.

Ja attiecībās ar partneri atrodat kādu no turpmāk aprakstītajām pazīmēm, kurām eksperti iesaka pievērst uzmanību, tas ir iemesls aizdomāties par viņa nodomiem.

1. Viņš lūdz finansiālu palīdzību, atrodot dažādus aizbildinājumus

Ikviens var nonākt sarežģītā finansiālā situācijā. Taču, ja tas nav jūsu laulātais, ar kuru jūs vienmēr dalāties priekos un grūtībās, nekas neattaisno vīrieti, kurš savas problēmas risina uz jūsu rēķina.

Vīrietis, ar kuru esat sākuši satikties un kurš jums rūp, nelūgs no jums naudu, lai segtu savas personīgās vajadzības.


2. Viņu interesē tas, kas tev ir

Bieži vien šie cilvēki labprāt pārrunā to, kas jums ir un kā pietrūkst viņu dzīvē. “Viņi to pasniegs tā, it kā viņi lepojas ar taviem sasniegumiem.

Un ne vienmēr runa ir par materiālām lietām,” saka starppersonu attiecību treneris Gregs Mihelsons. – “Ja jums vai jūsu tuviniekiem ir augsts sociālais statuss, jūs esat pazīstams un atzīts partnerim interesējošās aprindās, jūs varat ieinteresēt arī viņu.

Īpaši tad, ja viņam ir lielas karjeras ambīcijas vai ja viņš alkst pēc publicitātes un slavas.”


3. Viņš parādās tikai tad, kad nejūtas labi

Viņš par tevi domā tikai tad, kad ir vientuļš, kad viņam ir vajadzība izpausties vai viņš vēlas intīmas attiecības.

“Tie ir tādi partneri, no kuriem reizēm ir īpaši grūti aiziet. Dažkārt šie cilvēki patiešām cieš no depresijas vai garīgās slimības un atrod jūsos resursu, kas palīdz tikt galā ar to.

Tāpēc viņi darīs visu, lai jūs noturētu. Tas nav nekas neparasts, ka dzirdam no šādiem vīriešiem sekojošas frāzes: “Es nevaru dzīvot bez tava atbalsta, tikai tu mani saproti” un pat “Es sevi nogalināšu, ja zaudēšu tevi”.

Iemīlēšanās periodā jūs to varat nolasīt kā neparastu kaislību, maģisku sajūtu, ka esat viens otrā atraduši tieši to īsto pusīti. Tas ir visbiežāk sastopamais slazds, kurā sievietes iekrīt,” saka Mihelsons. Vēlāk sākas vainas apziņa un atbildība, un attiecības var ieilgt mēnešiem vai pat gadiem.

4. Viņš neveido kopīgus plānus un pat neatceras jūsu dzimšanas dienu

Viņam nerūp tavas vēlmes, un viņš viegli aizmirst, ka arī tev ir svarīgi un jauki kaut ko no viņa saņemt, jo viņš neplāno neko darīt tavā labā. Viss, ko viņš ir gatavs piedāvāt, ir patīkamu vārdu plūsma, nekas vairāk. Tiem gandrīz nekad neseko rīcība.

Ja pamanāt, ka jūsu draugs vienmēr ir aizņemts tajās dienās, kad jums nepieciešama viņa klātbūtne un uzmanība, tas ir iemesls aizdomāties, vai viņam tik ļoti rūp attiecības ar jums.

Manipulatīvs cilvēks ir labs pārbaudījums jūsu robežu stiprumam.

Ja vīrietis no bērnības nav iemācījies vai nav izjutis vajadzību (vai prieku) pats sev nodrošināt dzīves labumus, viņš sāk meklēt “jaunu mammu”. Viņš noķer jūsu neapzināto signālu: gatavību daudz dot un maz prasīt. Un te infantils partneris ienāk jūsu dzīvē.

Te pienāk brīdis, kad tu izdarīsi savu izvēli un pārbaudīsi savu robežu veselību. Kā un kāpēc mēs izvēlamies nekontrolēti atdot savus resursus kādam, kuru nesaprotam? Spilgtākais piemērs: bērnības stāsts par tēvu alkoholiķi, kad mamma visu savu enerģiju veltīja viņa glābšanai.

Meita šādā ģimenē iemācās sev svarīgus noteikumus. Viņa nav cienīga būt uzmanības centrā un saņemt pietiekami daudz mīlestības un atbalsta (“nu, tu taču saproti, cik mammai un tētim ir grūti!”).

Un mīlestība ir tad, ja vienam partnerim ir ļoti grūti, no viņa tikai problēmas, bet otrs skrien viņam pakaļ un kaislīgi tērē savu enerģiju.

Ir tikai viena izeja – izpētīt, apzināties un aizstāt vecos noteikumus par sevi ar jauniem, taisnīgākiem.

Bērnībā šīs zināšanas tiek apgūtas bez kritikas, tāpēc mēs sākam rīkoties “automātiski”. Mēs viegli atpazīstam “mīlestības cienīgus objektus” nevis tāpēc, ka tie patiešām ir cienīgi, bet gan tāpēc, ka tas ir ierasts, mums ir vieglāk un drošāk nekā ar rūpīgāku partneri. Galu galā mums nav pieredzes, kā ar tādu mijiedarboties, un tas var biedēt.

Tā mūsu dzīvē ienāk visas jaunās tēta inkarnācijas, par kurām ir svarīgi rūpēties. Ir arī mazāk dramatiski stāsti, piemēram, kad māte vai vecmāmiņa mums ieaudzina, ka sabiedriskās intereses ir svarīgākas par personīgajām un vispirms jādara labi savam tuvākajam (nepaskaidrojot, kas tiek uzskatīts par tuvāko), un tad jādomā par sevi. Taču rezultāts var būt tāds pats.

Ir tikai viena izeja – izpētīt, apzināties un aizstāt vecos noteikumus par sevi ar jauniem, taisnīgākiem. Vai esi cienīgs mīlestības un rūpju, vai arī tev tās ir “jānopelna”, nesot visdažādākos upurus? Tas ir atkarīgs no jums.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment