Kā segt autoskolas izmaksas? Padomi jaunajiem autovadītājiem

Naudas trūkumam nevajadzētu kļūt par šķērsli ceļā uz autovadītāja apliecības iegūšanu. Šim pilnībā attaisnotajam un saprātīgajam mērķim pieejami dažādi patēriņa kredīti autoskolas izmaksu segšanai un auto kredīti pirmā spēkrata iegādei. Savukārt, kad autovadītāja apliecība un pirmā automašīna iegūta, eksperti sniedz dažus noderīgus padomus, kā ātrāk kļūt par prasmīgu vadītāju.

Autoskolas izmaksām – patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts var izrādīties pareizais risinājums, ja esat ilgi atlicis autovadītāju eksāmenu nokārtošanu, jo citas lietas šķita nozīmīgākas. Pirms lēmuma pieņemšanas noteikti jāapsver, kādas dzīves jomas atvieglos autovadītāja apliecības iegūšana. Starp tām var būt arī labāk apmaksāts darbs, kas ļauj aizmirst visas šaubas par patēriņa kredīta lietderību.

Pirmajā brīdī var rasties iespaids, ka vajadzīgā summa neatbilst mērķim, kādam parasti ņemam aizdevumus, tomēr jāņem vērā, ka pilnvērtīgs autoskolas kurss, kurā ietilpst kvalitatīvas teorijas apmācības, praktiskās braukšanas nodarbības un citas izmaksas, Latvijā ir aptuveni 600 līdz pat 1000 eiro atkarībā no izvēlētās auto skolas un iepriekšējām iemaņām. Tiem, kas vēlas iegūt autovadītāja apliecību specifiskās kategorijās, vajadzētu rēķināties pat ar lielākām izmaksām.

Eksperti iesaka, akli neticēt “mazbudžeta autoskolu” solījumiem, jo kopējās izmaksas pakāpeniski tomēr sasniegs vidējai cenai atbilstošu summu, ņemot vērā visus ar autovadītāja apliecības iegūšanu objektīvi saistītos izdevumus. Ja esat pieņēmis lēmumu par patēriņa kredīta vai aizdevuma ņemšanu, talkā nāks platforma “Sortter”, kas nodarbojas ar kredītu salīdzināšanu (patēriņa, auto un hipotekārā kredīta).

Auto kredīts pirmajai automašīnai

Kad autovadītāja apliecība veiksmīgi iegūta, jaunais satiksmes dalībnieks parasti sāk lūkoties pēc pirmās automašīnas. Ieteicams izvēlēties nelielu, bet drošu un kvalitatīvu automašīnu. Tāpat svarīgi, lai automašīna nebūtu pārāk nolietota. Šādā situācijā var būt noderīgs auto kredīts vai līzings. Jāatceras, ka auto līzinga procenti vienmēr būs zemāki nekā auto kredītam, kā otra būtiska atšķirība – auto kredītā iegādāts auto uzreiz nokļūs jūsu īpašumā, savukārt līzinga auto piederēs līzinga kompānijai līdz kredīta summa dzēšanai.

1. Kā vadīt auto nelabvēlīgos apstākļos?

Ja slikti laikapstākļi iestājas brīdī, kad atrodaties pie automašīnas stūres, galvenais ir nekrist panikā un saglabāt mieru. Piemēram, brīdī, kad līst stiprs lietus, nekavējoties jāsamazina kustības ātrums tieši uz pusi proti – divreiz.

Pēc tam jāpārliecinās, ka mašīnas riteņi saglabā normālu saķeri ar brauktuvi – ja pēkšņi sajūtat, ka stūre ir pārāk “viegla”, tas nozīmē, ka priekšējo riteņu saķere ar ceļu kļuvusi sliktāka. Tāpēc vēl vairāk jāsamazina kustības ātrums.

2. Savaldiet dusmas pie stūres

Pie automašīnas stūres lielākā daļa autovadītāju sēžas labi atpūtušies. Bet bieži un gari braucieni var nogurdināt un vairot stresu. Tāpēc uz ceļa iespējams sastapt daudzus niknus un nervozus autovadītājus. Visbīstamākais ir tas, ka šādi autovadītāji ar stresu “aplipina” arī citus ceļu satiksmes dalībniekus. Katram automobiļa vadītājam jāprot kontrolēt neatkarīgi no tā, kas notiek ap viņu. Dusmas nekad neatnesīs neko pozitīvu. Atcerieties: kad mēs esam nervozi, mūsu smadzenes nespēj pieņemt racionālus un pareizus lēmumus.

3. Nolieciet malā tālruni!

Mobilais tālrunis ieradies mūsu dzīvē uz visiem laikiem. Mūsdienās daudzi nezina, kā varētu dzīvot bez tā. Principā tajā nav nekā slikta vai nosodāma, bet autovadītājiem visiem bez izņēmuma jāaizmirst par viedtālruni, kas ir paaugstināts bīstamības avots uz ceļa, ņemot vērā to, kas var būtiski novērst autovadītāja uzmanību.

Tāpēc speciālisti neiesaka autovadītājiem izmantot savu tālruni pat ar jaunākajām auto balss sistēmām. Vēlams, lai jaunie autovadītāji pilnībā atteiktos no saviem viedtālruņiem līdz brīdim, kad sasnieguši pietiekamu braukšanas pieredzi un jūtas pilnībā pārliecināti par automašīnas vadīšanu.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">daudzdievis Skolnieciņš</cite>

    Šodien ir 25. marts – Māras diena. Šī diena ir par godu nāves un dzīvības Dievietei Mārai. Nāves un dzīvības Dieviete Māra ir paši pazīstama latvju tautas dzīvesziņā (dievturībā). Viņa uztur līdzsvaru dabā. Līdzsvaru starp nāvi un dzīvību. Dieviete Māra izskatās kā jauna, slaida sieviete ar sniegbaltu ādu un melniem, kā naksnīgas debesis, matiem. Viņas acis ir melnas kā nakts tumsa. Viņas rokās ir ass sirpis. Viņa ir tērpta melnās, baltās vai arī tumši zilās drānās. Dievietei Mārai ir dažādas izpausmes un dažādas formas. Dievietei Mārai ir raksturīgas divas savstarpēji pretējas izpausmes: Māra – Veļu Māte un Māra – Zemes Māte. Māras – Veļu Mātes veidolā Dieviete Māra ir nāves nesēja un Veļu valstības valdniece. Māra – Veļu Māte ar savu aso sirpi pārgriež likteņa dzīparu. Kad tas notiek, cilvēks mirst. Un Māra – Veļu Māte pavada cilvēka dvēseli uz Veļu valstību. Kur cilvēka dvēsele sagaida jaunu pārdzimšanu. Savukārt, Māra – Zemes Māte ir dzīvības dāvātāja un cilvēces aizgādne. Māra – Zemes Māte ir līdzās cilvēkam, tam piedzimstot. Māras – Zemes Mātes veidolā Dieviete Māra sagaida cilvēka dvēseli šaisaulē. Tāds ir dvēseļu pārdzimšanas cikls. Nāve ir jaunas dzīvības sākums. Reinkarnācija nosaka pasaules kārtību. Mūsu senči zināja, kā nāve ir tikai starpposms starp veco dzīvi un jauno. Cilvēka mūžs ir ierobežots, tomēr dvēsele ir nemirstīga. Dieviete Māra pieskata mūs un vada mūs šajā dzīvē, tā arī nākamajās. Būsim pateicīgi Dievietei Mārai par viņas rūpēm un gādību. Priecīgu Māras Dienu!
    Ar Dievietes Māras atklāsmēm, daudzdievis Skolnieciņš
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība 😉
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    #dievturi #dievturība #daudzdievība #politeisms #TicībasBrīvība #daudzdievji #pagāni #LatvjuDievuSvētība #MārasDiena #DievieteMāra #Māra–VeļuMāte #Māra–ZemesMāte #nāvesDieviete #dzīvībasDieviete #Māraskrusts #MārasŪdeņi #ZalkšaZīme #ticība #rituāli #buršanās #Skolnieciņš

Leave a Comment