Kā stādīt krūmus un kokus: 4 biežākās dārzkopju kļūdas

Padomājiet par apputeksnēšanu

Attiecībā uz augļu un ogu krūmiem ir kļūdaini stādīt tikai vienu krūmu.  Augu apputeksnētāji ir kukaiņi, putni un citas sugas, kas pārnes putekšņus no vīrišķajiem ziediem uz sievišķajiem ziediem, kas ir nepieciešami augļu veidošanai. Taču apputeksnētāji ir arī koki vai krūmi, kuru putekšņi ir līdzīgi un saderīgi ar jūsu stādāmo krūmu.

Lasi vēl: Lūk, kā laistīt pelargonijas rudenī, lai tās veidotu jaunus pumpurus un ziedētu pat ziemā

Daudziem kokiem apputeksnētāji ir nepieciešami augļu veidošanai. Lielākajai daļai augļu koku krūmu ir nepieciešams vairāk nekā viens krūms, lai tie vienlaicīgi uzziedētu un nestu labus augļus. Pat pašapputes augļi dod labākus augļus, ja tuvumā ir vairāk tādu pašu krūmu. Iespējams, jums nāksies iestādīt vairāk krūmu, nekā jūs vēlētos, bet tas vienmēr dos labāku ražu.

Nestādiet pārāk dziļi

Mēs domājam, ka krūmi sakņojas dziļi augsnē, tāpēc mēdzam tos stādīt pārāk dziļi. Tomēr tā ir liela ainavas veidošanas kļūda, kas izraisa sakņu skābekļa trūkumu un stumbra puvi, kas savukārt kavē ūdens un barības vielu kustību no saknēm.

Saknēm nepatīk pārāk dziļi stādījumi. Tās aug tikai tur, kur augsnē ir pietiekami daudz skābekļa. Tas ir tuvu augsnes virskārtai, nevis metru zem tās. Krūma stumbra pamatnei ir nepieciešama piekļuve gaisam. Tas nedrīkst būt pārklāts ar augsni. Katrai stādīšanas bedrei jābūt vairākas reizes platākai par sakņu bumbuli, bet tās dziļumam jābūt tikai nedaudz virs sakņu bumbuļa augstuma.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment