Kā staipīšanās palīdz Tev kļūt spēcīgākam?

Muskuļu audzēšana nesākas un nebeidzas tikai ar hanteļu cilāšanu un proteīna kokteili. Te būs piemēri kā staipīšanos pacelt jaunā līmenī un kā tā uzlabos tavus sniegumus treniņos.

Sajūti patīkamās vibrācijas

Tu noteikti zini to patīkamo vibrāciju, kad tu stiep savu muskuli. Tas ir tāpēc, ka tiek aktivizēti muskuļu receptori un “ieslēdzas” to atjaunošanās stadija. Ja sāpēs neļauj izlocīt muskuļus “līdz galam”, tad paliec pie tās stadijas, kad tavi muskuļi patīkami trīs, jo tie jau ir uz atjaunošanās ceļa.

Nav sāpju= produktīvāki treniņi

Bez sāpēm nav rezultātu- viennozīmīgi, bet, ja tavas muskuļu sāpēs ir tik spēcīgas, ka tas sāk ietekmēt tavus treniņu rezultātus, tad vērtīgāk ir pavadīt pēdējās treniņa 10 minūtes, lai pastaipītos, radot lielāku iespēju, ka nākamajā dienā būs mazākas sāpes muskuļos un tie būs gatavi strādāt.

15 sekundes

Ar vieglu, īsu pieskārienu saviem kāju pirkstu galiem nepietiks, lai patiesi pastieptu savilkto muskuli. Ideālais stiepšanās laiks ir 15 sekundes, jo šī nav joga, kurā vienu muskuli stiepj pāris minūtes. Tā pat mēs visi zinām, ka staipīšanās ir tik ilga tikai, tāpēc lai pagulētu uz grīdas. ‘

Elpo dziļi

Ikreiz kā tu noliecies, lai pastieptu muskuli, kārtīgi izelpo, aptuveni 5 sekundes. Regulējot savu elpošanu, muskuļiem ir vieglāk atslābt un tie kļūst padevīgāki.

Avots:menshealth.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment