Kā tikt galā ar skudrām mājā un dzīvoklī

Kādas metodes palīdzēs ātri atbrīvoties no skudrām.

Skudras ir ļoti noderīgi kukaiņi, kuru priekšrocības dabā ir grūti pārvērtēt. Taču to parādīšanās mājā vai dzīvoklī lielu prieku nesagādā, un tas ir saprotami. Fakts ir tāds, ka pat neliela skudru kolonija dažu dienu laikā var burtiski “pārņemt” visu māju. Viņi sabojā mēbeles, sabojā materiālus, un kopumā šāda apkārtne nav īpaši pievilcīga. Mēs jums pateiksim, kā pareizi cīnīties ar skudrām un kuras metodes būs visefektīvākās.

Kā skudras iekļūst mājā vai dzīvoklī?

Kāpēc skudras nesēž brīvā dabā un tik izmisīgi cenšas iekļūt cilvēka mājoklī? Iemesls ir banāls – šeit tām ir neierobežoti pārtikas un ūdens avoti, turklāt mājas sienas kalpo kā labs patvērums no ārējiem draudiem. Esiet droši, ja kaut viena skudra atklās šādu paradīzes vietu, viņa noteikti atvedīs šurp savus radiniekus.

Cilvēku tuvumā dzīvo divu veidu skudras: faraona skudras un zagļu skudras. Pirmās vispār nevar iztikt bez cilvēka darbības un dzīvo tikai dzīvojamās telpās. Šādas skudras jūs noteikti nesastapsiet savvaļā. Bet otrās var lieliski iztikt bez cilvēkiem, tāpēc tās tiek dēvētas par zagļiem. Tās iekļūst mājoklī, paņem visu nepieciešamo un dodas atpakaļ dabā.

Visvieglāk skudrām iekļūt privātmājā ir dabiskās vides tiešā tuvumā. Vispirms uz zemes gabala parādās mazie draugi, un tad pakāpeniski izveido jaunas teritorijas, ielienot mājā. Ņemot vērā skudras lielumu, tai nav grūti iekļūt mājoklī. Viņu iecienītākie ceļi ir spraugas ieejas durvīs, logi un caurumi griestos.

Lasi vēl: Vai ogas izžūst un kļūst ar bronzas piekrāsu? Zemenēm uzbruka karantīnas kaitēklis. Tas iznīcina līdz 90% ražas

Protams, skudras ne tikai apmetīsies jūsu mājā. Bet, ja tās mājā atradīs drupatas vai pārtikas atliekas, varat būt droši, ka tagad tās kļūs par jūsu mājas pastāvīgām viešņām. Skudrām nepatīk tīrība, tām patīk, ja pārtikas atliekas guļ tām pieejamā vietā, un no tā cieš telpu higiēna.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment