Kā un ar kādiem līdzekļiem balināt veļu: Labākās vecāsmātes gudrības

Hlora kaļķis ir ne tikai spēcīgs dezinfekcijas līdzeklis, bet arī labs balinātājs. Lai atgrieztu drēbēm baltumu, 50 g vielas izšķīdina 0,5 litros ūdens un šo sastāvu pievieno spainī ar siltu ūdeni. Veļu balinātājā tur 15 minūtes.

Lai balinātu lietas ar etiķi, 1 glāzi skābes atšķaida 6 litros silta ūdens un mērcē lietas 20-30 minūtes. Ja virtuves dvieļus nevar mazgāt, tos uz nakti atstāj ūdenī ar nelielu daudzumu etiķa.

Amonjaks atgriež baltiem audumiem svaigumu labāk nekā reklamētie balinātāji. Lai to izdarītu, 1 ēdamkaroti amonjaka atšķaida spainī ar ūdeni.

Lai noņemtu traipus no balta auduma, 5 litros ūdens atšķaida 5 ēdamkarotes sodas un 2 ēdamkarotes amonjaka. Veļu mērcē šķīdumā 3-4 stundas, pēc tam labi izskalo.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Ja tilla aizkari kļuvuši dzelteni, tos uz dažām stundām atstāj sālsūdenī, pēc tam mazgā parastajā veidā.

Lai balinātu virtuves dvieļus, tos uz nakti iemērc verdošā ūdenī, pievienojot 2 ēdamkarotes parasta pulvera un 2 ēdamkarotes augu eļļas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment