Kā un kad pareizi apgriezt petūnijas, lai tās priecētu visu gadu

Ja uz zariņa ir ziedi vai pumpuri, uzmanīgi nogrieziet arī tos, lai mazā petūnija novirzītu savu enerģiju sakņošanai.

Petūnijas sakņošanai ir ērti izmantot stādu kasetes ar daudzām šūnām. Piemēroti ir arī atsevišķi podiņi vai krūzes. Visos gadījumos pietiek ar nelielu trauku tilpumu – aptuveni 100 ml.

Piepildiet trauku līdz augšai ar kūdru, kas samaisīta ar vermikulītu aptuveni vienādās proporcijās. Substrātu sablīvē ar plaukstām un bagātīgi aplej ar ūdeni. Kad šķidrums ir uzsūcies, katrā trauciņā vai šūnā izveidojiet apmēram 1,5-2 cm dziļus caurumus. Ērtības labad izmantojiet suši kociņu vai parastu zīmuli.

Ievietojiet spraudeņus un aprociet tos līdz apakšējo lapu līmenim. Ar pirkstiem viegli sablīvējiet augsni ap stublāju.

Noglabājiet trauku ar augstu caurspīdīgu vāku. Iepriekš ar lodāmmašīnu tajā izveidojiet dažus caurumus, lai mini siltumnīcā radītu gaisa cirkulāciju. Piemērots ir arī caurspīdīgs polietilēna maisiņš ar dažiem caurumiem – galvenais, lai tas nesaskartos ar augiem.

Kā kopt petūnijas spraudeņus

Iesakņošanās process ilgst vidēji 7 līdz 14 dienas. Šajā laikā mēģiniet katru dienu vēdināt spraudeņus, uz 15 minūtēm noņemot vāku. Tāpat pārliecinieties, ka augsne traukos vienmēr ir mitra. Pēc vajadzības apsmidziniet to un spraudeņus ar ūdeni no smidzinātāja.

Par to, ka petūnijas sakņošanās ir bijusi veiksmīga, var spriest pēc vieglas lapu dzeltēšanas uz spraudeņiem. Tomēr tas ne vienmēr tā notiek.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Kad spraudeņi sāk veidot jaunas lapas, pilnībā noņemiet vāku. Turpmākā kopšana ir tāda pati kā petūnijas stādiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment