Kā un kad pavasarī apgriezt ķiršus: pieredzējušu dārznieku ieteikumi labai ražai

Kad pavasarī apgriezt ķiršu koku

Šeit jāskatās uz koka pumpuriem – lai tie “pamostos”, bet nesāktu augt. Ķiršus labāk ir apgriezt, pirms sākas sulu kustība, tad koks nenovājināsies un nesaslims.

Ideāls laiks ķiršu pārstādīšanai pavasarī ir martā, kad koks vēl ir “aizmidzis”, tad tam būs pietiekami daudi mēneši, lai iesakņotos. Bet šo darbu var drošu vēl veikt līdz aprīļa vidum. Šeit ir svarīgi ņemt vērā, ka kokus, kas vecāki par 10 gadiem – labāk nepārstādīt, jo ir diezgan mazs augļu veidošanās periods.

Kā mēslot ķiršus pavasarī

Pavasara mēslošanai parasti izmanto gan organiskos, gan minerālmēslus.

Svarīgi: pirms ķiršu mēslošanas pavasarī jāpievērš uzmanība to vecumam. Ja koks ir jauns (līdz 2 gadu vecs), mēslojums tam var nebūt nepieciešams – tas izmanto to, kas tam “dots” stādīšanas laikā.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Jauniem stādiem vēlams dot organisko mēslojumu – pārgatavotus kūtsmēslus, zāģu skaidas, kompostu un vistu mēslus. Kokus, kas vecāki par 4 gadiem, var mēslot ar minerālmēsliem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment