Sēšana
Zemenes ieteicams sēt kastītēs vai konteineros. Lūk, kā to darīt:
Piepildiet trauku ar aptuveni ⅔ augsnes.
Ar zīmuli vai citu līdzīgu priekšmetu izveidojiet rievas, kas nav dziļākas par 0,5 cm.
Rievas aplaistiet ar nelielu daudzumu vāja kālija permanganāta šķīduma.
Sēklas iesējiet, bet to virskārtu neaizberiet ar augsni, tām jāaug gaismā.
Trauku vai podiņu pārklājiet ar plēvi un novietojiet siltā telpā, kur temperatūra ir aptuveni 22-25 grādi pēc Celsija.
Ir svarīgi, lai konteineros ar stādiem būtu labs apgaismojums. Ja iespējams, papildus saules gaismai ir vērts parūpēties arī par mākslīgiem avotiem.
Kā kopt stādus
Augot stādiem, ir svarīgi tos regulāri laistīt, lai izvairītos no augsnes izžūšanas. Aptuveni pēc 2-3 nedēļām ir sagaidāma pirmo dzinumu parādīšanās. Tad var noņemt plēvi un samazināt gaisa temperatūru līdz +18 °C.
Kad uz dzinumiem jau ir vismaz 5-6 lapiņas, var sākt diedzēšanas procedūru. Katram atsevišķam augam izmanto plastmasas glāzīti, augsnē izveidojot dziļu ieplaku un stādot stādiņu dziļi līdz pat lapām. Pēc tam augus aplaista. Ieteicams tos arī pabarot ar speciālu mēslojumu sakņu veidošanai.
Nākotnē stādus ieteicams barot ik pēc dažām nedēļām, izmantojot mikroelementu šķīdumu. Ap jūnija sākumu vai pat maija beigās var sākt stādu pārstādīšanu atklātā zemē.
Tevi noteikti interesēs
- Sirmo māti bērni pameta, pat uz izvadīšanu neatnāca, bet, kad tika nolasīts testaments, nezināja ko darītby Rinalds Bergmanis
- Krāpniekiem jauna shēma: viņi vairs nezvana, bet naudu ”pa taisno” noskaita no jūsu kartes – noskaidrosim kāby Sandra Vīgante
- Ilze no Talsu lielveikala ”pa kluso” man atklāja dažādas viltības, kuras pārdevēji izmanto visos veikalosby Sandra Vīgante
- Vai ir nozīme tam kā cilvēks devies aizsaulē no šīs pasaules: atbild mācītājs Aleksandrsby Sandra Vīgante
- Brālis Viesturs Vācijā dzīvoja jau sen, bet, kad tētis devās aizsaulē, viņš ieradās un paziņoja, ka Jēkabpils māja ir arī “viņa īpašums”by Laura Andersone
- Kā viegli atskrūvēt jebkuru rūsējušu skrūvi pat pēc daudziem gadiem — metode, ko zina tikai pieredzējušie meistariby Rinalds Zembergs