Kātiņus ietin folijā
Līdzīgi iepriekš aprakstītajai plastmasas ietīšanas metodei, šīs metodes mērķis ir kavēt etilēna gāzes izdalīšanos, lai augļi nogatavotos vienmērīgāk un lēnāk. Jāņem pārtikas folija un cieši jāaptin banānu kātiņus, neatdalot ķekaru. Rezultāts pārspēja visas pārējās metodes, norāda autore. Šiem banāniem uz mizas bija tikai sīki plankumiņi, kas kopumā saglabāja gardu dzeltenu krāsu, un mīkstums saglabāja savu blīvumu.
Banānos ir daudz noderīgu vitamīnu un minerālvielu, kas ātri atjauno organismu pēc fiziskas slodzes. Augļa sastāvā ir daudz fruktozes, glikozes, saharozes un C vitamīna. Banānos bagātīgi esošā kālija un nātrija lietderīgās īpašības palīdz pasargāt sirds un asinsvadu sistēmu no augsta asinsspiediena.
Lasi vēl: Mana kaimiņiene ražo jaudīgu tīrīšanas līdzekli par nieka centiem. Es izmantoju viņas recepti, lai 5 minūtēs iztīrītu pannas virsmu no kvēpiem
Kā pareizi izvēlēties banānus:
banāniem nedrīkst būt plaisas un noplēsti kātiņi;
augļiem birstēs jāizskatās veseliem, tīriem un svaigiem;
tumši punktiņi uz mizas norāda, ka auglis ir pārgatavojies – šādus banānus var ēst, bet tos nevarēsiet uzglabāt ilgu laiku. Drīz pēc tam, kad uz augļiem parādīsies brūni punkti, banāni pilnībā satumsīs.