Ir daži padomi, kā pareizi uzglabāt gurķus, lai tie ilgāk saglabātos svaigi un kraukšķīgi.
Gurķi satur apmēram 95% ūdens, kas padara tos ļoti jutīgus pret ūdens zudumu. Kad gurķi zaudē ūdeni, tie ātri kļūst mīksti un sagumst. Mitruma zudums notiek ātrāk, ja gurķi tiek glabāti sausā vai nepiemērotā temperatūrā.
Gurķiem ir relatīvi augsts elpošanas ātrums, kas nozīmē, ka tie patērē skābekli un izdala oglekļa dioksīdu ātrāk nekā daudzi citi dārzeņi. Tas paātrina novecošanos un bojāšanos. Un tie ir jutīgi pret etilēna gāzi, ko izdala citi augļi, piemēram, āboli, banāni un tomāti. Saskarsme ar etilēnu paātrina gurķu novecošanu, izraisot to dzeltēšanu un sabojāšanos.
Ņemot vērā šos faktorus, lūk ieteikumi, kā panākt, lai tie ilglāk uzglabāja svaigi!
Ledusskapis
Gurķus var uzglabāt ledusskapī 1-2 nedēļas. Nav ieteicams likt blakus banāniem un āboliem.Labāk tos uzglabāt apakšējā dārzeņu atvilktnē. Vēl labāk, ielieciet katru gurķi atsevišķā maisiņā, kur jāieliek ķiploka daiviņa vai mārrutku saknes gabaliņš.
Uzglabāšana ūdenī
Jūs varat uzglabāt gurķus ūdenī. Novietojiet augļus ar astēm uz leju katliņā vai citā traukā un piepildiet ceturtdaļu ar vēsu ūdeni. Trauks jānovieto vēsā vietā, un šķidrums jāmaina ik pēc 2-3 dienām.
Izmantojot olu baltuma
Olu baltums var izveidot neredzamu plēvi, kas neļaus gaisam iziet cauri. Gurķi ar negrieztām astēm labi jānomazgā un rūpīgi jāizžāvē. Pēc tam katru augli pārklāj ar olas baltumu un pakar to aiz astes aukstā un sausā telpā. Tātad, gurķi tiks uzglabāti svaigi līdz 2 mēnešiem.
Vasks
Apstrādājot augļus ar vasku, tie tiks uzglabāti svaigi un kraukšķīgi vairāk nekā mēnesi. Vasks arī veido plēvi, kas nelaiž cauri gaisu un novērš mitruma tvaikus.
Bet labākie 3 varianti tikai sekos!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Strauji mūžs aprāvies talantīgai aktrisei, kura filmējās seriālā, kurš šobrīd apturētsby Sandra Ločmele
- Esiet ļoti, ļoti uzmanīgi! Meteorologs Toms Bricis brīdina par laika apstākļiem, kas visā Latvijā iestāsies jau pirmdienas vakarāby Laura Blūma
- Manu viesu iecienītākā uzkoda, kas tiek apēsta uzreiz. To var pagatavot ātri un ļoti viegli (recepte, kad viesi ir pie sliekšņa)by Jeļena Kuzmenko