Mārrutku burciņa
Paņemiet sterilu burku un tās apakšā novietojiet smalki sagrieztu mārrutku sakni (vismaz 2 cm slāni). Virsū novietojiet kartona apli, kurā jāizveido vairāki caurumi. Gurķus labi noskalojiet un nosusiniet, pēc tam novietojiet tos uz kartona. Burka jāaizver ar parastu neilona vāku. Gurķi jāglabā pagrabā. Tie saglabāsies svaigi līdz 45 dienām.
Burka bez skābekļa
Gurķus vispirms nomazgā un pēc tam rūpīgi izžāvē. Trīs litru burka ir jāsterilizē cepeškrāsnī un pēc tam jāieliek tajā gurķi (ne vairāk kā trīs ceturtdaļas burku). Ievietojiet iekšā parafīna sveci. Iededziet to un pagaidiet 10 minūtes. Pēc tam saskrūvējiet burku kopā ar degošo sveci. Tā nodzisīs, kad viss skābeklis būs izdedzis. Pēc tam novietojiet burku vēsā vietā. Tādā veidā jūs varat saglabāt gurķus svaigus līdz 4 mēnešiem.

Izmantojiet pagrabu
Pagrabā gurķi var palikt svaigi un kraukšķīgi 1-1,5 mēnešus. Gurķus liek kastēs un pārkaisa ar sausām zāģu skaidām. Kā ilgāk uzglabāt gurķus? Paņemiet māla trauku un apkaisiet augļus ar smiltīm.
Kopumā gan gurķus ieteicams patērēt 1–2 nedēļu laikā pēc iegādes, jo pat labos uzglabāšanas apstākļos to kvalitāte ar laiku pasliktinās.
Tevi noteikti interesēs
Rimi veikalos gaidāmas lielas izmaiņas – Latvijā visu ieviesīs jau pēc 4 mēnešiem
Svētku deserts, ko viesi vienmēr apēd pirmo: pagatavojams vieglāk nekā “Napoleons”, bet garšo vēl labāk par torti
Ugunīgā Zirga gada favorīti: kurām 5 Zodiaka zīmēm veiksmes vilnis atnesīs laimi un izrāvienu
Mājās sāka tecēt ūdens krāns, apjuku un nezināju ko darīt: skrēju pie kaimiņa – vēlāk par mums sāka tenkot
Rēzeknes veikala kasiere ”man pačukstēja” kāpēc nevajadzētu iepirkties pašapkalpošanās kasēs
Pasaules sīkākie dārgakmeņi: iepazīsti 5 suņu šķirnes, kas sver mazāk par kaķi

