Kā uzzināju cik efektīvi sīpolu mizas izmanto kaimiņi, vairs prom tās nemetu un krāju lielā daudzumā

Lai sekmīgi pretotos zirnekļa ērcēm un zemeņu ērcēm, augi jāapsmidzina nepārtraukti vairākus mēnešus. Tomēr starp šādām apstrādes reizēm ir jāizdara intervāls, proti, apmēram 7 dienas. Veicot šo apstrādi, jācenšas panākt, lai uzlējums nokristu arī uz lapu apakšējās daļas.

 

Galu galā tām ļoti bieži uzbrūk krustziežu blusas. Šeit mizas būs nepieciešams vairāk, proti, puse spaiņa. Šo pusi spaiņa, jau līdz augšai piepildiet ar ūdeni, tad pārklājiet saturu ar vāku un notur arī 2 dienas. Pēc tam vienkārši izkāš un bez atšķaidīšanas izmanto uzlējumu smidzināšanai.

Tas pats uzlējums palīdzēs jums tikt galā ar miltrasu. Šāda miltrasa augustā parasti aktīvi bojā (un nopietni) gurķus, un pat siltumnīcās. To zinot, daudzi cilvēki apsmidzina gurķu kociņus iepriekš, pirms parādās jebkādas šīs kaites pazīmes. Arī šeit ir jāveic otrā apstrāde. Šo apstrādi jau veic ik pēc piecām dienām.

Arī sīpolu miziņu novārījumu var izmantot barošanai (lapotnē), jau sākot dzeltēt gurķiem vai kabačiem. Šeit šķīdumu pagatavo tikai no pāris saujām miziņu, ko ieliekam spainī ar siltu ūdeni. Pēc tam spaini pārklāj ar vāku un, neatverot, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.

Pēc vārīšanas spaiņa saturu arī tur zem vāka, līdz tas atdziest. Laistīšanai nepieciešami divi litri šī novārījuma, ko atšķaida ar 10 litriem ūdens. Var laistīt tieši no lejkannas un pat uz lapām. Paies dažas dienas, un augi atkal būs zaļi.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment