Vienmēr ir žēl izmest bojātu vai novecojušu maizi. Un katru reizi mēs sev apsolām, ka nākamreiz veikalā nepirksim tik daudz.
Jautājums par to, kā saglabāt maizi svaigu un kraukšķīgu, uztrauc daudzas saimnieces. Tāpēc apkopojām dažus no labākajiem veidiem, kā saglabāt maizi svaigu.
Kā saglabāt maizi svaigu
Vispirms jāņem vērā, ka pareiza maizes uzglabāšana ir tāda, lai tai būtu pieejams gaiss. Tas nozīmē, ka to likt maisiņā un pat sasiet nav vērts. Pretējā gadījumā maize no maisiņā palikušā mitruma diezgan ātri sabojāsies.
Lai maize ilgāk saglabātos svaiga un aromātiska, ielieciet maizes kastītē šķēli ābola, kartupeļa vai tējkaroti sāls.
Lasi vēl: Kur jāstāv sukulentiem un kā tos kopt: galvenie noslēpumi
Lieta tāda, ka gabaliņš ābola vai kartupeļa, uzsūcot mitrumu maizes kastītē, piesātina ar to maizi, tāpēc tā paliek mīksta.
Savukārt pašai maizes kastei labāk ir uzkaisīt sāli, kas ir absorbents. Tas palīdzēs noņemt lieko mitrumu, kas izdalās cepšanas procesā, un novērsīs maizes pelēšanu.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!