Padomi, lai tu nekad vairs nekavētu

Lielākajai daļai no mums ir vismaz viens draugs, kurš nekad nav laikā. No šī drauga, īsi pirms tikšanās, vienmēr tiek saņemtas ziņas “Skrienu! Briesmīga satiksmes!” un citas atrunas. Bet gadās arī, ka tu esi šis kavējošais cilvēks.

Cilvēkam tas ir mūžīgais ieradums un viņš pats savu kavēšanu visticamāk arī apzinās. Mēdz arī jokot, ka šādiem cilvēkiem ir jādāvina labāki modinātāj pulksteņi. Tādu dāvanu pasniedza Ņujorkas mēram, kura ieradums ir kavēt gan svarīgas sanāksmes, gan parādes, gan lidojumus. Vienā reizē viņš ieradās uz savu reisu 10 minūtes pirms paredzētā izlidošanas laika. Lieki piebilst, ka visiem pasažieriem un apkalpei nācās gaidīt vismaz 30 minūtes.

Lūgt cilvēkam ierasties laikus, kurš vienmēr kavē, ir tas pats, kas prasīt, lai nakts pūce dodas gulēt pusdienlaikā. To, protams, var mēģināt realizēt, bet būs ļoti sarežģīti. Pētījumi atklāj, ka punktualitāte ir saistīta ar konkrētā cilvēka rakstura iezīmēm- lielākoties- apzinīgumu, kas rada tikai loģiku. Apzinīgi cilvēki biežāk ir disciplinēti, kārtīgi, precīzi un akurāti. Savu personību var mainīt, bet, kā minēts iepriekš, tas prasa piepūli.

Pāris padomi, kā pārtraukt savus kavēšanas ieradumus:

Saproti ko “būšana laikā” nozīmē cilvēkam, ar kuru tev jātiekas

Daļa cilvēku ļoti augstu vērtē punktualitāti un, ja tu kavē, tad ļoti iespējams tas cilvēks neko ļoti labu par tevi nepadomās un iespējams, ka pat atteiksies no sadarbības ar tevi. Ja tā ir brīvā tipa tikšanās un tas nenotiek dienas aizņemtākajā laikā, tad vari pieļaut pāris minūšu kavēšanu. Kā zināms, ka 15 minūtes ir pieklājīgās kavēšanas minūtes, bet ne vairāk. Atceries, ka kavējot, tu tērē un iznieko cita cilvēka laiku.

Esi “laika pesimists”

Pirms iziešanas no mājas, tu vēl centies paspēt atbildēt e-pastam, paēst, izdzert kafiju un izslaucīt grīdu. Tas ir psiholoģiski iekārtots, ka mēs patiesi domājam, ka mums pietiks laika, lai to visu izdarītu. Tomēr, lielākoties tas neizdodas, tāpēc notiek kavēšana. Vienmēr pieņem, ka paredzētās darbības aizņems ilgāku laiku nekā parasti, tas palīdzēs tev izvērtēt, kurus darbus atstāt uz vēlāku.

Nēsā rokas pulksteni

Rokas pulkstenis ir fantastiska lieta! Tas ir ne tikai elegants un brīnišķīgs tava tēla papildinājums, bet tas arī tev vienmēr ļauj atcerēties par laiku un sekot līdzi tam, cik daudz laika tev ir līdz nākamajai tikšanās reizei.

Esi mazliet iejūtīgāks

Kavētāji ir mazliet patmīlīgāki nekā citi cilvēki, jo viņi vienmēr uzskata, ka viņu darāmās lietas ir svarīgākas kā citu cilvēku aktivitātes. Tāpēc viņiem neliekas nekas traks, ja kādam uz viņu ir jāgaida. Ja tu esi kavētājs, tad sāc padomāt par citiem cilvēkiem, kuri ir ieradušies laikā un tagad tevi gaida. Mēģini iztēloties viņu nepatiku pret šo situāciju. Tu šoreiz neesi “cietējs”.

 

Avots: nymag.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment