Kā vislabāk parādīt visu savu mīlestību kaķim: padomi un ieteikumi

Ja tu mēģināsi paglaudīt kaķa vēderu, esi gatavs sagaidīt, ka tavs Muris varētu tevi ieskrāpēt vai iekost. Tas notiek tāpēc, ka kaķis šādas darbības uztver kā ielaušanos viņa privātajā telpā un baidās no tā. Labāk ir paglaudīt kaķi galvas apvidū, starp ausīm vai kaklā, jo tas viņam būs daudz patīkamāk.

Uzvedies mierīgi.

Kaķiem nepatīk spalgas skaņas, straujas kustības un burzma. Tādēļ nedrīkst baidīt savu kaķi, piemēram, apšļakstot to ar ūdeni vai paceldams balsi, jo tas var radīt psihotraumu un novest pie tā, ka dzīvnieks sāk izvairīties no tevis.

Atceries, ka kaķiem ir nepieciešams miers un stabilitāte, tāpēc nav ieteicams modināt kaķi, kad viņš guļ, īpaši, ja to dari strauji. Ja mājā ir bērni, pārliecinies, ka viņi saprot, ka kaķus nekādā gadījumā nedrīkst raustīt aiz astes.

Iemācies saprast savu Muri.

Vēro savu mājdzīvnieciņu un pievērs uzmanību skaņām, ko viņš rada, kā arī viņa kustībām. Katram kaķim var būt savi unikālie paņēmieni, kā izteikt savas jūtas un prasības savam saimniekam.

Piemēram, garš „murrmjaaaaaau” var norādīt uz to, ka kaķis neatlaidīgi lūdz kaut ko, kamēr īsa skaņa parasti nozīmē, ka viņš sveicina savu saimnieku. Ja kaķis ilgstoši ņaud, tas var liecināt, ka viņš ir priecīgs par saimnieka atgriešanos pēc ilgā prombūtnes.

Turpretī zems „murrmjaaaau” var būt zīme, ka kaķis ir neapmierināts vai sūdzas par kaut ko.

Kaķis, kurš trinas pret cilvēku ar sānu, galvu vai asti, sveicina viņu šādā veidā. Vieglas badīšanas ar galvu vai purniņu ir zīme par simpātijām un draudzību. Taču, ja kaķis viegli kož, to labāk uztvert kā viņa lūgumu atstāt viņu mierā.

Iemācoties saprast sava kaķa uzvedību un izprast viņa signālus, tu atklāsi, ka kaķiem ir sava unikāla saskarsmes sistēma. Ir svarīgi to apzināties un cienīt.

Pastāsti, kādas īpašības esi novērojis sava kaķa uzvedībā! Vai viņam patīk saņemt uzmanību un burzīties apkārt, vai arī viņš dod priekšroku izvairīties no kontakta? Man būtu ļoti interesanti dzirdēt par taviem novērojumiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment