Kā tava apģērba krāsa ietekmē apkārtējo priekšstatu par tevi?

Colored-Suits-for-Men-3-1728x800_c

Psiholoģijas nozare, kura pēta, kā krāsas ietekmē mūsu emocijas un domas – krāsu psiholoģija apgalvo, ka tava apģērba tonis var mainīt to, kā citi jūtas tavā klātbūtnē. Izvēloties pareizā toņa drēbes, tu vari noteikt, kā apkārtējie tevi uztvers. Turklāt, analizējot savas mīļākās un mazāk mīļās krāsas, ir iespējams uzzināt, kāda ir tava personība.

Sarkans

Šī krāsa izstaro spēku, dzīvīgumu un pašapziņu. Sarkanas drēbes var arī radīt priekšstatu, ka tu esi kaislīgs un pavedinošs.

Oranžs

Cilvēki, kuri valkā oranžas krāsas, citiem šķiet drosmīgi, kaprīzi un radoši. Tevi uztvers kā brīvdomātāju, kurš nevēlas saplūst ar pūli.

Dzeltens

Šī ir saules krāsa, tāpēc dzeltena krāsa apģērbā radīs priekšstatu, ka tu izstaro prieku un optimismu.  Dzelteni aksesuāri palīdzēs citiem tevi uztvert kā draudzīgu un pozitīvu.

Zaļš

Zaļa krāsa pārsvarā saistās ar dabu, tāpēc tie, kuri savā garderobē dod priekšroku zaļajam, tiek uztverti kā harmoniski, mierīgi un noturīgi. Tomēr daži zaļie toņi var likt tev šķist maziskam un neuzticamam, iespējams, tāpēc, ka cilvēki asociē zaļu krāsu arī ar skaudību.

Zils

Kad tu valkā zilu, apkārtējiem ir vieglāk tevi uztvert kā godīgu un uzticamu cilvēku. Šī krāsa rada priekšstatu, ka tev piemīt nosvērtība un paškontrole, kaut gan tā var liecināt arī par depresiju, īpaši tumši zilie toņi.

Violets

Visticamāk, ja tu valkāsi spilgti violetas drēbes, apkārtējiem radīsies priekšstats, ka vēlies pievērst sev uzmanību. Violeto jau kopš senatnes uzskata par karalisku krāsu, tāpēc to ir grūti nepamanīt.

Rozā

Šo krāsu visbiežāk asociē ar sievišķību. Kad tavā apģērbā dominē rozā toņi, tu izskaties atvērts, mīlošs un sirsnīgs.

Brūns

Brūnās krāsas pārsvars apģērbā rada priekšstatu par briedumu, stabilitāti un, iespējams, arī nelielu iztēles trūkumu. Tu izskaties praktisks, saprātīgs un krietns.

Balts

Cilvēki baltās drēbēs izskatās svaigi un tīri. Balta krāsa liek domāt, ka tu centies izskatīties nevainīgs vai arī, ka tev piemīt garīguma izjūta.

Pelēks

Kad tu valkā pelēku, tu kļūsti mazāk ievērojams, vairāk saplūsti ar fonu un liec citiem saprast, ka nevēlies, lai tev pievērš uzmanību.

Melns

Melna krāsa uzreiz liecina, ka tavai personībai ir savas tumšās puses. Citi tevi uztvers kā izsmalcinātu un nobriedušu. Melnais arī piešķir tev mistisku auru.

Avots: psychicuniverse.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment