Kā tavu veselību var uzlabot tumšas krāsas ogas un augļi?

Lai arī šajā pētījumā tika pierādīts, ka jebkādu augļu uzņemšana nāk par labu veselībai, vislabākie rezultāti tika sasniegti, ēdot tumšākas krāsas augļus un ogas – mellenes, kazenes, dzērvenes, apelsīnus un greipfrūtus. Tie ir bagātāki ar īpašiem flavonoīdiem – antociāni, flavoni un flavononi –, tā apgalvo britu uztura speciāliste un Austrumanglijas Universitātes profesore Edina Kesidija (Aedin Cassidy). Viņa skaidro, ka galvenais ED izraisītājs ir kavēta asins pieplūde, un šīs vielas artērijas padara elastīgākas un paplašina asinsvadus, ļaujot asinīm brīvāk aizplūst līdz dzimumloceklim. Kesidija skaidro: “Mēs zinām, ka šie flavonoīdi palīdz arī samazināt iekaisumu un regulēt slāpekļa monoksīda līmeni organismā, kas regulē asinsvadu tonusu.”

Tā kā ED ir saistīta ar asinsrites orgānu sistēmas veselību, tad pāris apelsīni un kazeņu saujas nedēļā var palīdzēt ne tikai guļamistabā. Kesidija stāsta, ka papildus augļu porcijas ilgtermiņā pasargā no sirdstriekas. Tas tikai vēl vairāk pastiprina veselīga uztura, atbilstoša svara un fizisko aktivitāšu nozīmi kardiovaskulāro slimību novēršanā.

Avots: mensjournal.com

Leave a Comment