Pētnieki lika 95 pētījuma dalībniekiem, darbiniekiem vecumā no 22 līdz 67 gadiem, kuri strādāja 5 dienas nedēļa, pierakstīt, cik bieži viņi dienas laikā ņem pārtraukumu un ko viņi dara šajā pārtraukumā.
Došanās uz labierīcībām netika uzskatīts kā pārtraukums, bet došanās pusdienās, kafijas pauzē vai atbildēšana uz personīgajiem e-pastiem tika ieskaitīta. Katrs cilvēks vidēji dienā izmantoja 2 atpūtas pauzes. Tika reģistrēti 959 darba pārtraukumi un no tiem pētnieki izanalizēja tās atslēgas darbības, kas padara darba pārtraukumu par veiksmīgu darba pārtraukumu.
Tika noskaidrots, ka labākais laiks, kad doties īsā pauzē ir pirms pusdienlaika, kad vēl domas ir pietiekami skaidras un darba uzdevumi tik tikko ir sākti darīt. Labākais veids, kā pavadīt pārtraukumu, ir darīt lietas, kas sagādā baudu, prieku. Tās pat var būt darbības saistītas ar veicamajiem darba uzdevumiem, bet galvenais, lai tas sagādā prieku.
Pētnieki nonāca pie slēdziena, ka daudz efektīvāki ir īsi, bet biežāki pārtraukumi, nekā viens ilgs pārtraukums. Un ļoti noderīgi ir izkustēties. Doties kādā īsā pastaigā, kas ļaus mazliet izkustēties tavam ķermenim un varēsi atpūtināt acis no nepārtrauktās skatīšanās ekrānos.
Veiksmīgas darba pauzes noved pie veselīgākiem un apmierinātākiem darbiniekiem.
Avots: realsimple.com
Tevi noteikti interesēs
- Miljonārs atlaida 37 auklītes divu nedēļu laikā: viena sieviete atklāja vienkāršu noslēpumu, kā iemantot bērnu uzticību
- Olivjē salāti ar citu un gardāku gaļu kā klasiskajā variantā un “rozīnīti”- lieliska svētku ēdiena recepte
- Sieva atstāja mani vienu ar bērniem un aizbrauca uz nedēļu komandējumā – kā mēs “izvilkām” šo nedēļu
- Traks janvāris: no nulles līdz 21; Atkušņi, salnas un sniega vētras – sinoptiķi samulsina ar laika prognozēm Jaunajam gadam un svētkiem
- Es pajautāju vecmāmiņai, ko viņi ēda Jaunajā gadā PSRS; 7 ēdieni, kas atšķiras no mūsdienu ēdieniem
- Dēla ģimenei Bauskā es biju vajadzīga tikai, lai gatavotu un auklētu, līdz viņi mani pamanīja lidostā ar vienvirziena biļeti








