Kabača uzkoda, kas pagatavota testēšanai, līdz vasaras beigām tika apēsta: ziemai piemērota recepte (nav nepieciešama konservēšana)

Pagatavošanas gaita:

Kabačus nomazgājam, bez mizošanas nogriežam kātiņus, pāgriež uz pusēm un izņem sēklas, ja tādas ir. Tad kabaci sagriež mazos gabaliņos.

Šai receptei vajag 2 kg kabača, var ņemt arī nedaudz vairāk (man ir 2,3 kg).

Parasti kabaču vietā šo uzkodu var pagatavot arīdzan no cukini, sagataves krāsa būs nedaudz košāka dēļ zaļās miziņas, bet garša būs tāda pati.

Lai pagatavotu mērci ņem 1 burkānu, 1 sīpolu, 1 ābolu, 5 – 6 ķiploku daiviņas un sarkano papriku.

Dārzeņus sagriež mazos gabaliņos un sasmalcina blenderī. Man ir mazs blenderis, tāpēc darīju to vairākām kārtām.

Dārzeņu masu liek dziļā bļodā un pievieno 1 tējk. maltu čili piparu (garšu variē pēc gaumes), kā arī 50g sāls, 200g cukura, 100ml etiķa (9%), 200ml augu eļļas bez smaržas un 70g tomātu pastas. Visu samaisa līdz vienmērīgai konsistencei.

Mērci lej katliņā, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un liekam te sagatavoto cukīni. Mērce uzreiz nenosegs visus cukini, bet gatavošanas procesā cukini izdala sulu un mērcei kļūst pietiekami.

Vāra mērci zem slēgta vāka apmēram 1-1,5 stundas. Vārīju 1,5h, jo man bija daudz šķidruma. Šeit koncentrējieties uz savu garšas izjūtu — vēlaties vairāk vai mazāk mērces. Paskaties, kādā košā un piesātinātā krāsā uzkoda izdodas!

Tad uzkodu liek sterilizētās burkās un aizvāko. Ja nekonservējat, tad uzglabājiet ledusskapī!

Burkas apgriežam otrādi, uzliekam uz dvieļa vai segas un atstājam tādas līdz nākamajai dienai. Tad noliekam glabāšanai.

No šī sastāvdaļu daudzuma iznāk 5,5 bundžas. Man ir 550 ml burkas. Šādus salātus var pagatavot arī ar baklažāniem, bet tad tomātu pastu nomainiet ar 1 litru tomātu sulas, jo baklažāni neizdala daudz šķidruma).

Izmēģiniet!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment