Šodien vēlos padalīties ar recepti, kas mūsu mājās vienmēr tiek sagaidīta ar sajūsmu – “Īpašie kabacīši”. Šī nav vienkārši uzkoda, bet gan našķis, kas apvieno kabaču vieglumu ar izteiksmīgu garšu.
Tieši tāpēc šī recepte arī ieguvusi savu nosaukumu – garša patiešām ir īpaša.
Kabacis ir viens no tiem dārzeņiem, kas vasarā gandrīz katram atrodams dārzā vai tirgus grozā, taču nereti rodas jautājums – kā tos pagatavot tā, lai pat bērni un viesi ēstu ar prieku? Šī uzkoda ir lielisks risinājums: pagatavošana ir vienkārša, sastāvdaļas pieejamas, bet rezultāts pārsteidz pat skeptiķus.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
“Īpašie kabacīši” vienmēr pazūd no šķīvja pirmie, un tie ir tik universāli, ka der gan ikdienas vakariņām, gan svētku galdam.
Sastāvdaļas
kabači – 2-3 gabali (700 gr)
citronu sula – 3-4 ēdamk.
sāls – pēc garšas (apmēram 1 tējkarote)
cukurs – 1 tējk.
ķiploki – 3 daiviņas
dilles – pēc garšas
pētersīļi – pēc garšas
augu eļļa – cepšanai
Pagatavošanas gaita
Kabačus nomazgā. Ja tie jau ir palieli, tad labāk tos ir nomizot. Sagriež šķēlēs un šajā posmā tie var būt diezgan sulīgi.
Pannā ielej augu eļļu un apcep kabačus no abām pusēm līdz zeltainam brūnumam, apmēram 1,5-2 minūtes no katras puses.
Tad gatavo mērci. Bļodiņā ielej citrona sulu, es izmantoju gatavu, kas ir ļoti ērti, smalki sagrieztas dilles un pētersīļus, smalki sagrieztas ķiploka daiviņas, cukuru un labi samaisa.
Visu liekam piemērotā traukā un kārto apcepto cukīni, pievienojam sāli pēc garšas, pārlejam mērci un tā līdz visi cukini beigušies.