Sastāvdaļas:
kabači – 3 kg (notīrīti)
dilles – buntīte
pētersīļi – buntītesāls – 2 ēdk.
malti melnie pipari – 1 ēdk.
cukurs – 6 ēdk.
augu eļļa – 1 glāze
etiķis 9% – 1 glāze
ķiploks, saspiests – 1-2 ēdk.
Gatavošana:
Ņemam nogatavojušos kabačus, lai mīkstums būtu stingrs.
Sagriežam 1 cm lielos gabaliņos.
Samaisām ar visām sastāvdaļām un marinējam 3 stundas.
Pēc 3 stundām saliekam masu sterilizētās burkās (sterilizējam karstā ūdenī puslitra burkas – 5 minūtes).
Aizvākojam ar nosterilizētiem vāciņiem un apgriežam ar vākiem uz leju. Nesedzam.
Lai ikkatrs kulinārijas piedzīvojums būtu patīkama mīlestības ceļojuma daļa, Un lai katrs kārums pilda mūsu sirdis ar prieku un siltumu.
Lai mēs baudītu šo ēdienu kopā, Un dalītos ar prieku un smiekliem, kas radītu mūžīgas atmiņas.
Lai tie mums piešķir spēku un enerģiju, Un lai šis brīdis pie galdiem ir piepildīts ar prieku un dzīvesprieku,
Es novēlu jums visiem labu apetīti un patiesu baudīšanu!