Kabači kā sēnes – ne uzkoda, bet pasaka! Gribēsi taisīt katru gadu

Sastāvdaļas:

kabači – 3 kg (notīrīti)

dilles – buntīte

pētersīļi – buntītesāls – 2 ēdk.

malti melnie pipari – 1 ēdk.

cukurs – 6 ēdk.

augu eļļa – 1 glāze

etiķis 9% – 1 glāze

ķiploks, saspiests – 1-2 ēdk.

 

Gatavošana:

Ņemam nogatavojušos kabačus, lai mīkstums būtu stingrs.

Maija brīvdienas 2024. gadā būs sliktākās laiks šajā mēnesī: laika ziņu speciālisti ir sagatavojuši jaunu prognozi

Sagriežam 1 cm lielos gabaliņos.

Samaisām ar visām sastāvdaļām un marinējam 3 stundas.

Pēc 3 stundām saliekam masu sterilizētās burkās (sterilizējam karstā ūdenī puslitra burkas – 5 minūtes).

Aizvākojam ar nosterilizētiem vāciņiem un apgriežam ar vākiem uz leju. Nesedzam.

Lai ikkatrs kulinārijas piedzīvojums būtu patīkama mīlestības ceļojuma daļa, Un lai katrs kārums pilda mūsu sirdis ar prieku un siltumu.

Lai mēs baudītu šo ēdienu kopā, Un dalītos ar prieku un smiekliem, kas radītu mūžīgas atmiņas.

Lai tie mums piešķir spēku un enerģiju, Un lai šis brīdis pie galdiem ir piepildīts ar prieku un dzīvesprieku,

Es novēlu jums visiem labu apetīti un patiesu baudīšanu!

 

 

Leave a Comment