Pagatavošanas gaita:
Pirmais solis it attīrīt kabaci un sēklām un sagriezt kubiņos. Tad tos liek lielā katlā un pievieno ķiploku.
Tad pievieno nelielu saišķīti sakapātu diļļu, 9% etiķi un saulespuķu eļļu.
Tad pievieno sāli, cukuru un melnos piparus.
Visu kārtīgi samaisu un atstāju marinēties uz 3-4 stundām.
Pēc tam, kad pagājušas iepriekš minētās stundas, kabačus pilda tīrās burkās līdz pat pašai augšai. Burkām viegli uzliek vākus.
Tad burkas jāsterilizē. Es ņemu lielu katlu un apakšā ieklāju nelielu dvieli. Katlā lieku burkas un piepildu ar karstu ūdeni.
Pagaidu, kad ūdens uzvārās un tad uz vidējas uguns karsēju apmēram 20 minūtes. Katlam virsū lieku vāku.
Tad karstās burkas uzmanīgi ņemu ārā no katla un cieši aizvākoju. Apgriežu burkas otrādi, apsedzu ar segu, līdz tās atdziest. No šī sastāvdaļu daudzuma man sanāk četras 700 gramu burciņas.
Labu apetīti, dārgie lasītāji! Ja nolemjat gatavot kabačus pēc manas receptes, komentāros atstājiet savu viedokli un dalieties ar savām cukini konservēšanas receptēm. Es ļoti priecāšos par jūsu atsauksmēm!
Tevi noteikti interesēs
- Ziema nesīs kaut ko nepieredzētu kopš 1799. gada: meteorologi skaidro uz ko vajadzētu rēķinātiesby Sandra Vīgante
- Kāpēc zemeņu audzētāji ar stāžu šos augus vienmēr stāda rudenī: nosaukti labākie termiņiby Laura Andersone
- Pļaviniekos vēl ilgi apsprieda mīlestību starp skaisto meiteni un vietējo “slikto zēnu”; beigas gan nebija tādas, kādas visi bija iedomājušiesby Aigars Andersons