Kabači kā sēnes – vienkārši un garšīgi! Ik gadu gatavoju šo recepti vismaz trīs reizes

 

Pagatavošanas gaita:

Pirmais solis it attīrīt kabaci un sēklām un sagriezt kubiņos. Tad tos liek lielā katlā un pievieno ķiploku.

Tad pievieno nelielu saišķīti sakapātu diļļu, 9% etiķi un saulespuķu eļļu.

Tad pievieno sāli, cukuru un melnos piparus.

Visu kārtīgi samaisu un atstāju marinēties uz 3-4 stundām.

Pēc tam, kad pagājušas iepriekš minētās stundas, kabačus pilda tīrās burkās līdz pat pašai augšai. Burkām viegli uzliek vākus.

Tad burkas jāsterilizē. Es ņemu lielu katlu un apakšā ieklāju nelielu dvieli. Katlā lieku burkas un piepildu ar karstu ūdeni.

Pagaidu, kad ūdens uzvārās un tad uz vidējas uguns karsēju apmēram 20 minūtes. Katlam virsū lieku vāku.

Tad karstās burkas uzmanīgi ņemu ārā no katla un cieši aizvākoju. Apgriežu burkas otrādi, apsedzu ar segu, līdz tās atdziest. No šī sastāvdaļu daudzuma man sanāk četras 700 gramu burciņas.

Lasi vēl: Samtenes: esmu nolēmusi izskaidrot, kāpēc es tās vairs nesēšu un kāpēc neļaušu savām draudzenēm to darīt!

Labu apetīti, dārgie lasītāji! Ja nolemjat gatavot kabačus pēc manas receptes, komentāros atstājiet savu viedokli un dalieties ar savām cukini konservēšanas receptēm. Es ļoti priecāšos par jūsu atsauksmēm!

Meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar pirmajām prognozēm nākošajai nedēļai: diemžēl nekā ļoti iepriecinoša nav

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment