Pikantie kabači korejiešu gaumē būs labs našķis pie pamatēdieniem.
Kabači korejiešu stilā (hobak namul) ir ēdiens, kurā kabači tiek pagatavoti ar dažādām garšvielām un sastāvdaļām, kas ir raksturīgas Korejas virtuvei. Pikantie un apetīti rosinošie kabači korejiešu gaumē noteikti patiks pikanto uzkodu cienītājiem. Šāds ēdiens labi sader ar gaļas ēdieniem, dārzeņu sautējumiem, dažādiem sacepumiem. Mēs iesakām to gatavot no jauniem augļiem ar mīkstām sēklām.
Šādi kabači ir pagatavojami neticami ātri.
Sastāvdaļas
Kabači – 2 (500 g)
Burkāni – 1
Dilles – 200 g
Ķiploki – 3 daiviņas
Etiķis – 1 litrs
Saulespuķu eļļa – 2 litri
Cukurs – 2 tējkarotes
Čilli pipari – 5 g
Malta paprika – šķipsniņa
Malts koriandrs – šķipsniņa
Sāls pēc garšas
Pagatavošana
Kabačus nomazgā, nosusina un sagriež ceturtdaļgredzenos. Pēc tam tos ievieto katlā ar verdošu ūdeni. Vāra 5-7 minūtes un notecina.
Burkānus sarīvē ar korejiešu burkānu rīvi un izspiež ķiploku. Čilli piparu sagriež smalkos gabaliņos. Smalki sasmalcina arī dilles.
Lielā bļodā samaisa kabačus, burkānus, garšaugus, ķiplokus un čilli. Pievieno cukuru, sāli, etiķi, saulespuķu eļļu un visas garšvielas.
Garšvielu var lietot vairāk vai mazāk pēc garšas. Ielieciet korejiešu kabačus ledusskapī marinēties uz 1-2 stundām. Pēc tam uzkoda ir gatava. To var uzglabāt ledusskapī ne ilgāk kā 2 dienas.
Šāda uzkoda būs patīkami pikanta un lieliski noderēs gan kā papildinājums pie pamatēdiena, gan kā satriecoša uzkoda. Īpaši labi tā iederēsies ar grilētu gaļu.
Šis ēdiens ir viegli pagatavojams, atsvaidzinošs un bagāts ar Korejas virtuvei raksturīgām garšām. Tas labi sader ar dažādiem rīsu un gaļas ēdieniem.