Es vienmēr izmantoju litra burkas. Parasti marinādes pietiek 3 burkām. Bet biežāk pietiek vienai burkai (tas ir atkarīgs no tā, cik cieši burkā būs salikti kabači). Burkas apakšā es lieku dilles. Es ņemu jaunas dilles, svaigas.
Tad katrā burkā – 2-3 ķiploka daiviņas, krustnagliņas – 2 gabaliņi, lauru lapa un melno piparu zirņi (20 gabaliņi). Tad es lieku kabačus.
Ielej burkās verdošu ūdeni, aizver ar vāciņiem un atstāj tā 10 minūtes.
Pēc tam no burkām iztukšoju ūdeni. Otrajā reizē kabačus pārlej ar verdošu ūdeni.
Lasi vēl: Mana vīra radinieki no Ukrainas man iemācīja, kā pagatavot gardu “Poltavas” boršču: gatavoju pirmo reizi un pat nedomāju, ka mani varētu pārsteigt
Kamēr kabači “uzsilst”, pagatavoju marinādi. Var izmantot pirmo ūdeni (ko es notecināju no burkām), tikai jāpievieno ūdens līdz 1,5 litru tilpumam. Bet biežāk es gatavoju marinādi uz tīra ūdens.
Verdošajā ūdenī es pievienoju sāli un cukuru. Kad tas uzvāra un cukurs un sāls pilnībā izšķīst, es ieleju etiķi (9 % galda etiķi), atkal uzvāra un atdzesēju.
No burkām iztukšoju ūdeni un uzreiz pārleju tās ar karstu marinādi.
Aizveru tās ar sterilizētiem vāciņiem, apgriežu otrādi un ietinu, līdz tās pilnībā atdziest.
Paziņa atklāj noslēpumu, kā dažu minūšu laikā uzlabot interneta savienojumu mājās
Pamatojoties uz 3 litru burciņām:
• Kabači aptuveni 1,8 kg
• Dilles
• Ķiploki – 9-12 gab.
• Krustnagliņas – 6 gab.
• Lauru lapa – 3 gab.
• Pipari (zirņi) ~ 60 gab.
Marinādei:
• Ūdens – 1,5 l
• Cukurs – 190 g
• Sāls – 70 g
• Etiķis 9% – 190 ml
Lasi vēl: Kāpēc pieredzējušas saimnieces liek tualetes papīru skapī; kur es biju agrāk, ka to nezināju
Lai labi garšo!