Kabaču cepšana praktiski bez eļļas un papildu piepūles

Kabaču sezona ir atklāta. Man personīgi šis ir gada brīnišķīgākais laiks, jo visai manai ģimenei ļoti garšo šis dārzenis. Bet visiem apnīk visu laiku ēst vienu un to pašu, tāpēc jāmeklē jaunas receptes.

Jūs vēlaties, lai ēdiens būtu garšīgs un veselīgs, noteikti izmēģiniet šo kabaču pagatavošanas veidu. Mēs dalāmies ar jums ar vienkāršu kabaču recepti. Tie būs kraukšķīgi un gandrīz bez eļļas!

Sastāvdaļas

2 mazi kabači

0,5 glāze miltu

Sāls un pipari pēc garšas

Augu eļļa

0,5 glāze skāba krējuma

2-3 ķiploku galviņas

Zaļumi pēc izvēles un garšas

Kabaču pagatavošanas gaita

1.Nomazgājiet kabaci un sagrieziet apļos. Kamēr dārzeņi ir jauni, varat atstāt tos nemizotus.

2.Tagad gatavosim panējumu. Ieberiet miltus, sāli un piparus stiprā plastmasas maisiņā. Koncentrējiet garšvielu daudzumu uz savu gaumi. Kabačus liek šajā pašā maisiņā, viegli sasien augšpusē, lai gaiss paliek iekšā. Tad kārtīgi sakrata, lai visi kabaču gabaliņi būtu pārklāti ar panējumu.

3.Pēc tam ieslēdziet cepeškrāsni uz uzkarsējiet to līdz 180 grādiem. Uz cepešpannas ielejiet 2-3 ēdamkarotes augu eļļas. Ja vēlaties, eļļu var nepievienot vispār, tad iegūsiet efektu, it kā cepot sausā pannā. Ielieciet kabačus uz iepriekš uzkarsētas cepešpannas un ievietojiet to cepeškrāsnī uz 15-20 minūtēm. Gatavošanas pusceļā kabačus apgriež uz otru pusi.

4 Uzkodai varat pagatavot mērci. Man labāk patīk gatavot uz skābā krējuma bāzes, bet var izmantot arī majonēzi. Skābajam krējumam pēc garšas pievieno sasmalcinātus ķiplokus un zaļumus. Kamēr gatavojāt mērci, kabači nogatavojās cepeškrāsnī. Tas arī viss  – var pasniegt.

Šī vienkāršā recepte ir vēl viens iemesls, kāpēc mīlēt kabačus. Pēc šīs receptes tie sanāk ļoti garšīgi, kraukšķīgi un aromātiski. Viņus vienkārši nav iespējams nemīlēt!