Reizēm ir priekšstats, ka maizi mājās ir uzcept grūti. Tomēr, kabaču maize būs viegli pagatavojama mājas apstākļos.
Šī maize šobrīd ir aktuālāka kā jebkad, jo kabaču sezona rit pilnā sparā. Var pasniegt gan pie pirmajiem, gan gaļas ēdieniem, gan izmantot kā patstāvīgu produktu, piemēram, brokastīs pie tējas.
Sastāvdaļas:
- 1 vidējs kabacis (apmēram 300-350 g)
- 225 g miltu
- ½ tējkarote sāls
- 1 tējkarote cepamā soda
- 1/4 tējkarote cepamā pulvera
- 1 tējkarote kanēlis
- 2 ēdamkarotes cukurs
- 50 mililitri augu eļļa
- 2 ēdamkarotes sezama vai saulespuķu sēklu, vai rieksti (pēc jūsu ieskatiem)
Pagatavošana:
Kabaci nomizo, sarīvē uz smalkās rīves, pievieno šķipsniņu sāls un pagaidi desmit minūtes, līdz izdalās sula. Šajā laikā paņem lielu bļodu, kurā ir ērti mīcīt mīklu, un ieber tajā sausās sastāvdaļas: miltus, sāli, sodu, kanēli un cepamo pulveri. Visu kārtīgi samaisa un noliek malā.
No kabačiem izspiež šķidrumu, pievieno cukuru un augu eļļu. Pievieno šiem produktiem sausās sastāvdaļas un samaisi ar karoti, lai iegūtu viendabīgu konsistenci. Beigās pievieno arī izvēlētās sēklas vai riekstus. Vislabāk derēs sezama vai saulespuķu sēklas.
Ņem taisnstūrveida cepamtrauku, to ieziež ar eļļu vai sviestu un viegli apkaisa ar miltiem, lai maize cepoties nelīp pie dibena un sieniņām. Izklāj mīklu un liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cep maizi 45-60 minūtes – periodiski pārbaudi, lai tā nepiedeg. Gatavību var noteikt ar sērkociņu vai zobu bakstāmo.
Tas arī viss! Tiek viegli ir mājas apstākļos pagatavot aromātisku un gardu maizi!