Kabaču pasta, kas derēs gan ar sviestmaizēm, gan pie citiem ēdieniem

Kabaču sezona ir pašā plaukumā, un tas nozīmē, ka ir laiks uz galda likt aromatizētu kabaču un ķiploku pastu.

Šo gardumu var pasniegt katrā maltītē. To nebūs slikti baudīt arī brokastīs un vakariņās. Daudzumu un dažas sastāvdaļas var pielāgot pēc saviem ieskatiem. Vai vēlaties uzzināt, kā pagatavot šo garšīgo pastu? Pastāstīsim sīkāk.

Kabaču pasta ar ķiplokiem

Kabaču pasta ir ļoti viegli pagatavojama. Taču ir svarīgi izvēlēties kvalitatīvus kabačus, lai ēdiens iegūtu bagātīgu dārzeņu garšu. Vislabāk ir ņemt svaigus vidēja lieluma kabačus. Tiem nedrīkst būt bojājumu. Šādu dārzeņu krāsai jābūt dabiski gaišā tonī.

Dažas šīs receptes sastāvdaļas var izlaist vai aizstāt ar piemērotākām sastāvdaļām. Kā tas darbojas. Piemēram, lai iegūtu pikantu uzkodu, kabaču pastai var pievienot vairāk ķiploku. Šādā veidā šī pasta lieliski papildinās gaļas ēdienus vai svaigus salātus. Tomēr, ja vēlaties pasniegt kabaču pastu brokastīs, ķiplokus labāk vispār nelietot. Aizstājiet to ar porciju svaigu garšaugu vai pievienojiet nedaudz vairāk garšvielu.

Sastāvdaļas:

  • 500 g kabači
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • Augu eļļa cepšanai
  • 2 paciņas kausētais siers
  • Ķiploki pēc garšas
  • Svaigi garšaugi
  • Garšvielas

Pagatavošana:

Dārzeņus kārtīgi nomazgājiet un nomizojiet, bet jaunajiem kabačiem miza nav jānomizo. Sīpolus un kabačus sagrieziet kubiņos, bet burkānus sarīvējiet uz smalkas rīves. Ķiplokus var sagriezt smalkos gabaliņos vai uzreiz sasmalcināt ar ķiploku spiedi.

Lasi vēl: Brīnumainais mājās gatavotais ābolu etiķis un pareiza tā lietošana

Sīpolus apcep uzkarsētā eļļā, pēc tam pannā pievieno burkānus. Dārzeņiem pievieno kabačus un sāk tos 10-15 minūtes sautēt uz vidējas uguns. Pārliecinieties, ka pannā ir pietiekami daudz eļļas, lai nekas nesadegtu.

Kad kabači ir mīksti, varat tiem pievienot garšvielas un ķiplokus. Turpiniet dārzeņus apcept, līdz šķidrums ir pilnībā iztvaikojis. Pagaidiet, līdz dārzeņu maisījums pilnībā atdziest, un tad sasmalciniet visu ar blenderi. Kad kabači, sīpoli un burkāni ir pilnībā atdzisuši, tos pievieno bļodā kopā ar kausēto sieru un iecienītākajiem garšaugiem.

Lasi vēl: Es nekad neizmetu ķiploku miziņas, un iesaku to darīt arī jums, jo tas ir īsts zelts

Pateicoties kausētajam sieram, pasta ar kabačiem un ķiplokiem nebūs pārāk šķidra. Vislabāk pirms pasniegšanas šo pastu nedaudz atdzesēt, lai viesiem būtu ērti to uzziest uz

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment