Kad apgriezt peonijas pirms ziemas: labāk vēlāk nekā agrāk

Peonijas apgriež divas reizes gadā: pirmo reizi pēc ziedēšanas – nogriež ziedus nesošos stublājus, bet otro reizi – gatavojot ziedus ziemai.

Peonijas ir vieni no skaistākajiem un populārākajiem daudzgadīgajiem ziediem, kurus iecienījuši dārznieki visā pasaulē. Tās ir pazīstamas ar saviem lielajiem, pildītajiem ziediem un plašo krāsu spektru, sākot no baltas un rozā līdz tumši sarkanai un pat dzeltenai.

Peonijas ne tikai piesaista uzmanību ar savu apbrīnojamo izskatu, bet arī izdala patīkamu aromātu, kas var variēt no maigi salda līdz intensīvi smaržīgam. Šie ziedi ir simbols mīlestībai, labklājībai un laimei, un tos bieži izmanto kāzu pušķos un dekorācijās.

Karstais rudens jums pateiks, kāda būs ziema: tāda tā sen nav bijusi

Kāpēc svarīgi

Izpratīsim, kad rudenī peonijas jāgriež, kāpēc tas jādara un kā to darīt pareizi.

Nenogrieztas peoniju lapas ir patvērums kaitēkļiem, piemēram, laputīm, trijspārņiem un bronzoīdiem. Zem sniega palikušās lapas līdz pavasarim sapūst un var inficēt augsni (un citus augus) ar pelēko puvi, rūsu un citām slimībām.

Tāpēc rudenī ir jānogriež un jānovāc peoniju stublāji un lapas, lai puķu dārzs būtu veselīgs, un peonijas nākamajā gadā bagātīgi ziedētu.

Vīrs Maijai pēc 16 laulībā nodzīvotiem gadiem paziņoja, ka grib šķirties; Par Maijas atbildi un sagatavoto “pārsteigumu” vēl tagad runā teju visa Teika

Kad rudenī drīkst griezt peonijas

Pirmais noteikums saka – nesteidzieties ar peoniju pilnīgu apgriešanu. Ļoti bieži dārznieki steidz nogriezt stublājus un lapas, taču tas ir nepareizi – zaļā masa palīdz ziediem barot saknes un uzkrāt ziemai nepieciešamās barības vielas.

Ja peonijām atņem stublājus un lapas, tas faktiski tās novājina. Turklāt ļoti bieži gadās, ka siltos laika apstākļos ļoti agri nogriezti ziedi sāk ražot jaunus dzinumus – varat būt droši, ka ziemā tie aizies bojā.

Bet kad ir labākais laiks tās griezt?

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu precīzāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment