Kad apgriezt peonijas pirms ziemas: labāk vēlāk nekā agrāk

Kad ir labākais laiks peoniju griešanai

Tas galvenokārt ir atkarīgs no peoniju veida: zālaugu peonijas (vispopulārākās) – griezt no oktobra vidus līdz novembra sākumam, kad jau ir sākušās pirmās salnas; ITO peonijas (hibrīdi) – no novembra vidus līdz beigām, tās ir izturīgākas pret aukstumu; kokveida peonijas – arī vēlā rudenī, tās labi panes salnas.

Ja rodas šaubas par zālaugu peoniju apgriešanas laiku, varat vienkārši novērot to stāvokli: tiklīdz stublāji ir izbalējuši – tos var nogriezt.

Foto – Pexels

Peonijas nogriež gandrīz līdz zemei, atstājot tikai 2-3 cm augstus kociņus. Dariet to saulainā dienā – ja līs lietus un uz svaigi nogriezta auga nokļūs mitrums, augs sāks pūt. Pēc celmu nogriešanas ieteicams tos apbērt ar pelniem, lai dezinficētu griezumus un pabarotu augus – katram krūmam būs nepieciešamas 2-3 saujas pelnu.

“Šis taču nav mans bērns,” nodomāja Inese, turot rokās pirmoreiz savu jaundzimušo dēlu

Skaistums

Peonijām nepieciešama pienācīga kopšana, lai tās ik gadu ziedētu bagātīgi. Šī kopšana ietver apgriešanu, mēslošanu un piemērotas vietas izvēli. Labi aprūpētas peonijas var dot ļoti daudz ziedu, kas padarīs jebkuru dārzu īpaši krāšņu.

Peoniju ziedi ir ne tikai skaisti, bet arī priecē to īpašniekus. Rūpes par peonijām un redzēt tās uzplaukstam katru gadu var būt ļoti apmierinoši, veicinot emocionālo labsajūtu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment