Skaista, viegla un pārsteidzoši vienkārša Jaungada uzkoda, kas uzreiz rada svētku noskaņu un vienmēr pazūd no galda pirmā.
Ir uzkodas, kuras ne tikai garšo labi, bet arī uzreiz piesaista uzmanību. Tieši tāda ir uzkoda “Eglītes”, kas svētku galdā izskatās rotaļīga, svinīga un ļoti mājīga. Kad viesi to ierauga, viņi uz brīdi apklust, jo šķiet neticami, ka kaut kas tik glīts var būt pagatavots no pavisam vienkāršām sastāvdaļām. Šī uzkoda ir ideāla Jaungada galdam, jo tajā apvienojas vieglums, svaigums un neliels svētku greznuma pieskāriens.
Kāpēc šī recepte vienmēr izdodas
Šīs uzkodas panākumu atslēga ir pareizi izvēlētas sastāvdaļas un sabalansēta garša. Vārīta vistas fileja ir maiga, viegli sajaucama ar citām sastāvdaļām un neveido smagu sajūtu. Sālītie gurķi piešķir nelielu skābumu, siers – krēmīgumu, bet olas visu savieno vienotā, patīkamā masā. Pateicoties tam, uzkoda sanāk viegla, bet pietiekami sātīga, lai viesi to labprāt nobaudītu vairākkārt.
Precīzas sastāvdaļas atradīsiet raksta beigās!
Gatavošanas gaita – vienkārši un saprotami
Ja vistas fileja un olas ir jau novārītas, visa uzkoda top ļoti ātri – formēšana un dekorēšana aizņem vien dažas minūtes, bet pilns process kopumā neprasa vairāk kā 15 minūtes.
Vispirms sagatavoju vistas fileju, pārliecinoties, ka tā ir pilnībā atdzisusi pēc vārīšanas. Tad to sagriežu ļoti smalkos kubiņos, lai masa būtu viendabīga.
Sālītos gurķus arī sagriežu nelielos gabaliņos, cenšoties, lai tie pēc izmēra būtu līdzīgi vistas filejai. Vārītās olas un cieto sieru sarīvēju uz vidējas rīves, jo tieši šāda tekstūra ļauj masai kļūt gaisīgai un viegli formējamai.
Garšas salikšana un konsistence
Visas sagatavotās sastāvdaļas lieku vienā bļodā, pievienoju graudu sinepes un majonēzi. Masu rūpīgi, bet saudzīgi samaisu, lai tā nekļūtu pārlieku saspiesta. Pēc garšas var pievienot arī nedaudz sasmalcinātu diļļu, kas ienes svaiguma noti jau pildījumā. Šajā brīdī svarīgi ir nepārspīlēt ar mērci, jo masai jābūt pietiekami stingrai, lai no tās varētu izveidot stabilu formu.
Eglīšu formēšana un dekorēšana
Kad masa ir gatava, ar rokām veidoju nelielus trīsstūrīšus, kas atgādina eglītes. Šis process ir radošs un pat nomierinošs, jo katra eglīte sanāk mazliet citāda, bet tieši tas piešķir uzkodai mājīgumu. Gatavās eglītes apviļāju smalki sakapātās dillēs, kas rada skaistu zaļu krāsu un vēl vairāk pastiprina svētku noskaņu. Pēc tam katru eglīti novietoju uz apaļa krekerīša, lai to būtu ērti pasniegt un baudīt.
Svētku noskaņas pēdējais akcents
Noslēgumā eglītes dekorēju ar granātābola sēkliņām, kas izskatās kā mazas, sarkanas rotas. Tās ne tikai piešķir krāsu, bet arī patīkamu garšas kontrastu. Gatavais rezultāts izskatās tik svinīgs, ka galds uzreiz iegūst Jaungada noskaņu, pat ja pārējie ēdieni vēl tikai tiek gatavoti. Šī ir tieši tā uzkoda, kuru viesi fotografē un pēc tam noteikti prasa recepti.
Sastāvdaļas
Vārīta vistas fileja 200 g
Sālīti gurķi 3–4 gabali
Vārītas olas 2 gabali
Cietais siers 100 g
Graudu sinepes 1 tējkarote
Majonēze 4 ēdamkarotes
Svaigas dilles dekorēšanai
Apaļi krekeri pasniegšanai
Granātābola sēkliņas dekorēšanai















