Sāksim… Dziļā bļodā iesitiet divas olas.
Pievienojam šķipsniņu sāls.
Pievienojam 60 gramus cukura. Visu vienmērīgi samaisāmar putotāja palīdzību.
Pievienojam 10 gramus vaniļas cukura.
Pievienojam 250 gramus biezpiena.
Izmaisam līdz viendabīgai konsistencei.
Pēc biezpiena masai pievienojam divas ēdamakarotes eļļas.
Un tad masā iesijājam 250 gramus miltu.
Miltus vislabāk ir iemaisīt pa porcijām. Kad palikusi pēdējā miltu deva, tad tai pievieno 10 gramus cepamā pulvera un iemaisa mīklā.
Kad mīklu bļodā kļūst neērti mīcīt, sāciet mīcīt uz galda. Tas prasīs tikai dažas minūtes.
Tad mīklu samīca garā desā un ar nazi sagriež 12 gabalos.
Tad no mīklas šķēlēm saritinam bumbiņas.
Liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru, vai kā es izmantoju cepamo paklājiņu.
Ar dakšiņu sakuļ vienu olas dzeltenumu.
Pievieno olas dzeltenumam pusi ēdamkarotes piena vai krējuma un samaisa.
Un apziež ar to katras maizītes virspusi.
Cep līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 25 minūtes. Pārkaisa ar pūdercukuru.
Labu apetīti!
Tevi noteikti interesēs
- Lielisks veids, kā pagatavot parastus rīsus – ļoti vienkārši un tik garšīgi, ka parastā vārīšana vairs nemaz neprasās
- Kādas virsdrēbes izvēlēties ziemai: 4 galvenās modes tendences sievietēm pēc 50
- Latviete Maija apprecējās ar indieti un nonāca realitātē, kur ”filmu romantika” paliek tikai filmās: tas bija grūti
- 55 gadu vecumā aizsaulē devies izcils aktieris: ”Viņš mīlēja vientulību un tā arī devās mūžībā”
- Kāpēc mana vecmāmiņa no Valmieras vienmēr glabāja lauru lapu makā: es tagad daru tāpat
- Pienu uzglabāju daudz ilgāk: 3 senas lauku gudrības, kas jādara ar burku























