Kad man ir skābais krējums, gatavoju šo maigi krēmīgo plātsmaizi; Garšīgāka par jebkuru kūku

 

Šodien mēs gatavosim īpaši maigu un viegli pagatavojamu plātsmaizi, kas izmanto lētas sastāvdaļas. Tās pildījums ar savu garšu iepriecinās ikvienu!

Šī plātsmaize, kas gatavota ar skābo krējumu, tiešām ir īpaši baudāms gardums. Mīkla, kas gatavota no skābā krējuma, piešķir plātsmaizei neaizmirstamu mīkstumu, gaisīgumu un vieglu mitrumu, kas ir tik īpašs, it kā būtu tikko cepts. Tas ir ideāli sabalansēta garšu ziņā…

Šķiet, ka mīklas pamatā ir bagāts un mīksts sastāvs, jo tai pievienoti olu dzeltenumi, cukurs un zināms daudzums sviesta. Tas solās dot mīklai bagātu, sviestu garšu un zeltainu krāsu. Cepamais pulveris palīdzēs mīklai labi uzcelties un saglabāt formu, bet milti nodrošinās konsistenci. Pildījums ar skābo krējumu un olu baltumiem kopā ar cukuru un vaniļu sola būt konsistents un krēmīgs. Cietes pievienošana varētu palīdzēt sabiezēt krējumam un saglabāt tekstūru, kad tas uzkausēsies krāsnī.

 

 Bet visa noslēpums , protams ir skābais krējums!

Skābais krējums ir neaizstājams sastāvdaļa, kas piedāvā daudzveidīgas iespējas un ieguvumus, padarot to par populāru izvēli dažādos desertos un konditorejas izstrādājumos.

Pirmkārt, skābais krējums piedāvā unikālu garšu un faktūru. Tā rūgta garša papildina saldumu, piedāvājot labi sabalansētu un interesantu garšas kontrastu, kas padara konditorejas izstrādājumus ne tikai saldus, bet arī nedaudz svaigus un sārta garšas notīm. Tas ir īpaši noderīgi, kad cenšas izveidot bagātu garšu pieredzi.

Zvaigžņu prognoze nedēļai no 2024. gada 17. līdz 23. jūnijam: nedēļas sākums būs smags, bet dažiem nedēļas otrā puse kļūs veiksmīga!

Otrkārt, skābais krējums ir izcils stabilizators un sabiezētājs, kas nodrošina konditorejas izstrādājumu konsistenci un noturību. Tas ļauj saglabāt ēdienu formu un tekstūru, kā arī ilgāk saglabā garšu un izskatu.

Treškārt, skābais krējums ir daudzpusīgs sastāvdaļa, kas var tikt izmantota gan kā pildījums, gan kā virskārta, gan arī kā mērce vai aromatizējošs elements. Tas atvieglo konditorejas izstrādājumu radīšanu un piedāvā daudz iespēju radošumam, piemēram, to izmantojot kā bāzi kūkām, pīrāgiem, želejai vai krējuma kūkām.

Visbeidzot, skābais krējums ir arī salīdzinoši viegli sagremojams un reti izraisa alerģiskas reakcijas, tāpēc tas ir ērti lietojams un pieņemams lietošanai plašākās klientu grupās.

Tādēļ, skābais krējums ir iecienīta sastāvdaļa konditorejas izstrādājumos, nodrošinot ne tikai garšas un tekstūras bagātinājumu, bet arī praktiskumu un daudzpusīgumu konditori.

 

 

SASTĀVDAĻAS:

Mīkla:

olu dzeltenumi – 3 gab.
cukurs – 50 g
sāls – šķipsniņa
sviests – 125 g
vanilīns – 1 g
cepamais pulveris – 1 tējk (bez kaudzes)
milti – 200 g

Ķiploks izdzinis sēklotni: veicam pēdējo piebarošanu. Galviņas sāks augt platākas, kļūs pilnīgākas un iegūs asu garšu

 

Pildījums:

skābs krējums (15-20%) – 600 ml
olu baltumi – 3 gab.
cukurs – 125 g
sāls – šķipsniņa
ciete – 2 ēd.k.
vanilīns – 1 g

 

Lasi vēl: 40 gados es turpināju ģērbties kā jauna meitene. Bet reiz saņēmu šo nepatīkamo komplimentu, kura dēļ gandrīz noģību

Te gan svarīgi ir ievērot pagatavošanas gaitu un visus trikus un detaļas

 

Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu soli pa solim ar visām bildēm

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment