Daudzi no mums nevar iedomāties dienu bez kāda salda našķa. Bet kad nav laika cept un kārtot sarežģītas kūkas, talkā nāk vienkāršākas idejas. Šoreiz piedāvāju recepti, kas apvieno klasiski iemīļoto “Napoleonu” ar ērtu pasniegšanu glāzē — ātri, garšīgi un bez liekām raizēm.
Receptes sastāvdaļu proporcijas norādīšu raksta beigās, bet tagad stāstu pagatavošanas gaitu:
Smilšu mīklas drupaču pagatavošana
Ieberam miltus dziļā bļodā.
Pievienojam sāli un cukuru.
Sarīvējam aukstu sviestu uz rupjās rīves.
Rūpīgi samaisām masu, līdz iegūstam drupačas.
Drupaču apcepšana:
Izklājam drupačas cepampannā.
Liekam pannu uz plīts uz vidējas uguns.
Cepam līdz zeltaini brūnai krāsai, nepārtraukti maisot, lai nepiedegtu. Tas aizņems apmēram 8–10 minūtes.
Vārītā krēma pagatavošana:
Katliņā ar nepiedegošu pārklājumu ieberam cukuru un pievienojam olu dzeltenumus.
Pielejam pienu un sakuļam maisījumu ar putojamo slotiņu.
Pievienojam miltus un vēlreiz sakuļam, kamēr iegūstam viendabīgu masu.
Liekam katliņu uz plīts uz mērenas uguns.
Vārām krēmu, līdz tas sabiezē, apmēram 6–10 minūtes. Noņemam krēmu no uguns un atdzesējam
Deserta veidošana:
Kad drupačas un krēms ir atdzisuši, sākam deserta veidošanu.
Katrā glāzē vai krūzē ieberam 2 ēdamkarotes drupaču.
Pēc tam pievienojam 2 ēdamkarotes krēma.
Atkārtoti veidojam slāņus, līdz trauks ir pilns.
Atdzesējam desertu ledusskapī apmēram stundu.
Ceļam galdā, izdekorējot pēc savas gaumes.
Priecīgu našķošanos!
Ja vēlies redzēt, kā tas notiek dzīvē – noskaties šo video! Tajā (krievu valodā) viss parādīts soli pa solim:
Deserta “Napoleons glāzē” pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas:
120 grami saldkrējuma sviesta;
180 grami kviešu miltu;
1,5 ēdamkarotes cukura;
Šķipsniņa sāls;
300 mililitri piena;
60 grami cukura;
2 vistas olu dzeltenumi;
2 ēdamkarotes kviešu miltu;
30 grami saldkrējuma sviesta.
Ja jums šī recepte šķita noderīga, atzīmē rakstu ar emocijzīmi un dalies ar to sociālajos tīklos. Priecāsimies arī par jūsu komentāriem!