Kad tomāti būs uzziedējuši: tad pienācis laiks tos pienācīgi piebarot: augļu aizmetņu un raža būs bagātīga

Dārzkopji var justies vissmagāk, kad tomātu stādi skaisti zied, bet augļu aizmetņi neveidojas vai nokrīt.

Tomātiem ir nepieciešams pienācīgs mēslojums, jo tas nodrošina augu ar nepieciešamajiem barības vielām, lai tie varētu augt un attīstīties veselīgi un ražīgi.

Mēslojums satur elementus un minerālus, kas nepieciešami tomātu augšanai, kā arī veicina augļu attīstību un garšas kvalitāti. Bez pienācīga mēslojuma tomātu augi var ciest no barības vielu trūkuma, kas var novest pie ražas samazināšanās vai augļu kvalitātes pasliktināšanās.

Tādēļ regulāra un pareizi izvēlēta mēslojuma lietošana ir svarīga, lai audzētu veselīgus un garšīgus tomātus.

Es gribētu dalīties ar informāciju par to, kā pareizi barot tomātus ziedēšanas laikā un kā rūpēties par tiem katru nedēļu, lai veicinātu augļu aizmetņu skaitu un kvalitātes pieaugumu.


Piebarošanas plāns soli pa solim:

1. Kad tomātu krūmos sāk veidoties pirmie augļi, ir svarīgi turpināt katru divu nedēļu laikā barot tomātus ar zaļo mēslojumu, piemēram, augu siderātiem, kā sinepes, rapšiem, auzām, cūku pupām, lupīnām, āboliņu vai griķiem.

Zaļais mēslojums ir ļoti svarīgs, jo tas papildina augsni ar slāpekli, uzlabo augsnes fizikālās īpašības un bagātina to ar minerālvielām.

Slāpeklis ir būtiska barības viela augiem, bet jāņem vērā, ka pārmērīga slāpekļa piegāde var traucēt augļu veidošanos un aizmetņu attīstību. Tāpēc ir svarīgi to lietot uzmanīgi un pareizi.

Kad sāk veidoties pirmie augļi, ir ieteicams pārtraukt lietot slāpekļa piedevas.

Tomēr kompleksajā mēslojumā slāpeklis ir mazos daudzumos, tāpēc tā lietošana ir pieļaujama.

 

Ātri un efektīvi: 5 padomi rokas un nagus tīrīšanai pēc dārza darbiem

Lasi vel: Kāpēc nekādā gadijumā nedrīkst plūkt ceriņus: vecs likums, kuru daudzi pat nenojauš, tomēr tas ir pamatots ar simtiem gadu tradīciju

Svarīgākais solis gan ir otrais solis!

 

Šķir otru lapu, lai to uzzinātu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment