Kad tomāti būs uzziedējuši: tad pienācis laiks tos pienācīgi piebarot: augļu aizmetņu un raža būs bagātīga

2. Kad uz pirmajiem tomātu krūmiem parādās sīki augļi, pārejam pie nākamā veida barošanas:

 

Mēs izšķīdinām 1 ēdamkaroti kālija monofosfāta 10 litros ūdens un aplaistām ar šo šķidrumu augus pie saknēm vai caur lapām.

Tomātiem visu šķirņu lietošanai iesakām kālija monofosfātu, jo pēdējos gados tie bieži cieš no virsotņu puves slimības. Šī slimība bieži ietekmē tomātus, kuri ir smaili vai sirds formas.

Kālija monofosfāts ir efektīvs šķīstošs mēslojums, ko augi ātri absorbē. Tas uzlabo augu šūnu sieniņu stiprumu, veicina sakņu augšanu un palīdz palielināt ražu.

3. Lai palielinātu tomātu aizmetņu skaitu un novērstu to nobiršanu, ir ieteicams apsmidzināt tomātu ziedus ar preparātu, kas satur kalcija nitrātu un giberelīnskābi.

Veicam trīs procedūras: pirmo reizi, kad sākas aizmetņu veidošanās, un vēl divas reizes, kad jau ir nobiruši mazi tomātu auglīši.

Ātri un efektīvi: 5 padomi rokas un nagus tīrīšanai pēc dārza darbiem

Šis preparāts ir būtisks tomātu augļu veidošanā un ziedu apputeksnēšanas stimulators. Tas veicina aizmetņu attīstību un palielina to izturību pret slimībām.

Papildus mēslošanai un apsmidzināšanai ir arī citas pieejas, kas veicina augstas kvalitātes tomātu augļu veidošanos. Ir būtiski regulāri laistīt augus, it īpaši ziedēšanas laikā, lai novērstu augsnes izžūšanu.

Turklāt, laba ventilācija siltumnīcā vai dārzā ir būtiska, lai nodrošinātu gaisa cirkulāciju un novērstu pelējuma un puves risku.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment