Sulīgas, maigas kotletes ir daudzu iecienīts ēdiens. Bet kas saka, ka, lai tos pagatavotu, stundām ilgi jāstāv pie plīts? Šī recepte ļaus jums iegūt garšīgas, sulīgas kotletes praktiski bez laika tērēšanas to gatavošanai. Noslēpums slēpjas pareizajā sastāvdaļu kombinācijā un gatavošanas metodē cepeškrāsnī. Gatavojieties garšīgam rezultātam, kas patīkami pārsteigs jūs un jūsu tuviniekus!
Recepte:
Kotletēm: Pildījums -500 g.
Kartupeļi -2gab.
Sīpoli -1 gab.
Ķiploki -2-3 zobi.
Maize -3 šķēles
Skāba krējuma -1-2 ēd.k.
Sviests -50 g
Sāls -1/2 tējkarotes
Melnie pipari – pēc garšas.
Rīsiem:
Rīsi – 200 g.
Sviests -20-50 g.
Sāls –
Melnie pipari – pēc garšas
Kurkums.
Ūdens -400ml.
GATAVOŠANAS METODE
Vispirms ūdenī iemērc 3 maizes šķēles un atstāj malā.
Uz smalkas rīves sarīvējiet 2 vidēji lielus kartupeļus.
Sasmalciniet 3 ķiploku daiviņas un 1 sīpolu ar blenderi.
Bļodā ielieciet 500 gramus maltas gaļas, pievienojiet sīpolus un ķiplokus, kartupeļus, labi izspiediet maizi un pievienojiet maltai gaļai, saberžot to ar rokām.
Lasi vēl: “2025. gads prasīs no mums apziņu”: Tamāra Globa pastāstīja par 2025. gada svarīgākajiem brīžiem
Pievienojiet pusi tējkarotes sāls, melnos piparus un labi samaisiet. Tagad pievieno 1-2 ēd.k. skāba krējuma, tas kotletēm piešķirs lielāku maigumu un sulīgumu. Sajauc malto gaļu.
Izsmērējiet cepšanas paplāti ar augu eļļu.
Veidojiet kotletes, manējās sver apmēram 80-90 gramus, un liekiet tās uz cepšanas paplātes attālināti vienu no otras. No šāda daudzuma maltas gaļas man sanāca 11 kotletes. Liekam cepeškrāsnī, uzkarsētā cepeškrāsnī un cepam 200 grādu temperatūrā 15 minūtes, izņemam, labi apsmērējam ar sviestu, nežēlojam, man vajag apmēram 50 gramus sviesta.
Ielieciet kotletes atpakaļ cepeškrāsnī uz 15 minūtēm. Izņemiet paplāti no cepeškrāsns un apsmērējiet kotletes ar sviestu no paplātes.
Lasi vēl: Psiholoģiskais tests: Nosakiet savu attiecību tipu pēc miega pozas
Šīs kotletes cepeškrāsnī – īsts glābiņš aizņemtām mājsaimniecēm. Tie iznāk sulīgi, mīksti, un pēc garšas praktiski neatšķiras no ceptiem uz pannas. Izmēģiniet šo recepti, un tā uz visiem laikiem ieies jūsu pavārgrāmatā kā iecienīts un izdevīgs variants! Eksperimentējiet ar piedevām – garšaugiem, garšvielām, sieru – un katru reizi atklājiet jaunas garšas!