Kāda sieviete nelietoja stipros dzērienus, bet saldētavā turēja vīna pudeli. Iemesls tam bija visai negaidīts…

Vīna pudele var kļūt par labu palīgu ēdiena gatavošanas laikā.

Anžela Albringa, kura veido saturu dažādiem medijiem un publikācijām, aptverot dažādas tēmas, pastāstīja par efektīvu veidu, pateicoties kuram var izrullēt mīklu, ja jums nav mīklas ruļļa.

“Kad biju pavisam maza, lielāko daļu laika pavadīju kopā ar savu vecvecmāmiņu Maiju. Viņa man iemācīja daudz ko par ēdiena gatavošanu, dārzkopību un pamata mājas darbiem, un lielākā daļa šo padomu un ieteikumu ir palikuši manī, īpaši tagad, kad pati esmu mamma. Es neatceros, ka viņa kādreiz būtu dzērusi glāzi vīna, bet atceros, ka viņa vienmēr turēja vīna pudeli saldētavā, un iemesls tam bija ģeniāls triks, kas lieti noder, kad strādā karstā virtuvē,” atzīmēja sieviete.

Pēc Albringas teiktā, viņa uzaugusi dziļos dienvidos, kur vasaras mēnešos bija ārkārtīgi karsti. Viņas vecmāmiņai nebija gaisa kondicioniera, taču viņa daudz cepa, kas padarīja virtuvi neciešami karstu.

“Viņa cēlās ļoti agri no rīta un izrullēja mīklu, pirms mājā kļuva pārāk karsti. Lai pārliecinātos, ka mīkla neizkūst un nekļūst lipīga, viņa kā rullīti izmantoja saldētu vīna pudeli. Ja arī jūs vēlaties izmantot šo triku, ir dažas lietas, kas jāņem vērā,” – paskaidroja sieviete.

Kā izmantot vīna pudeli kā mīklas rulli

Albringa iesaka pārliecināties, vai esat izvēlējies pareizā izmēra vīna pudeli, jo pārāk maza vai pārāk liela pudele var apgrūtināt mīklas izrullēšanu. Tāpat noteikti noņemiet etiķeti, lai nebūtu jāuztraucas, ka tā nolobīsies uz mīklas vai darba virsmas. Pirms ievietošanas saldētavā pārliecinieties, ka pudele ir tukša un tīra.

Lasi vēl: Pat veca vanna kļūs sniega balta: lai atbrīvotos no dzeltējuma un rūsas, palīdzēs pavisam lēti līdzekļi

“Kad esat gatavs mīklas izrullēšanai, vienkārši izmantojiet atdzesēto vīna pudeli kā rullīti. Tā kā pudele ir atdzesēta, tā saglabās mīklu vēsu, kamēr to izveltnēsiet. Ja strādājat ar lielu mīklas partiju, kuras izrullēšana prasa ilgu laiku, pudele var sākt sakarst. Ja tā notiek, ielieciet pudeli atpakaļ saldētavā uz dažām minūtēm, lai tā atkal atdzistu. Pirms mīklas izrullēšanas to var arī pārklāt ar pergamenta papīru, lai izvairītos no kondensāta veidošanās no vīna pudeles, kas var samitrināt mīklu,” iesaka sieviete.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Kad esat pabeiguši darbu, rūpīgi nomazgājiet un nosusiniet pudeli, pirms to atgriežat saldētavā, piebilst Albringa.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment