Kāda sieviete Rīgā tikai tagad atklāj, ka ir izkrāpta pirms 15 gadiem

Birutas kundze savu mazdārziņu nolēma pārdot pirms piecpadsmit gadiem. Pircējs piedāvāja Birutas dzīvokļa virtuvi un vannas istabu izremontēt bez maksas naudas vietā.

Vīrietis vārdā Mareks ieguvis sirmgalves uzticību un devies viņam līdzi pie notāra parakstīt ģenerālpilnvaru, vēsta raidījums “Bez Tabu”. Mareks solīja palīdzēt privatizēt dzīvokli.

Toreiz vīrietim ar Birutas dzīvokli ar ģenerālpilnvaru tika dota pilnīga rīcības brīvība. Vairāk nekā 10 gadus pēc pilnvaras parakstīšanas Biruta uzzināja, ka vairs nav dzīvokļa īpašniece. Pilnvara parakstīta 2007.gadā jūlijā un augustā, dzīvoklis uz Birutas vārda privatizēts 2013.gadā.

Mareks māju jau pēc diviem mēnešiem pārdeva par 5500 Lietuvas litiem kādai Marijai, kura pēc tam jau pēc pusotra mēneša to ieķīlāja par vairāk nekā 20 000 Lietuvas litu. Biruta dzīvoja dzīvoklī visus šos gadus un nevienam nestāstīja par vizīti pie notāra. Lūdzu, atsūtiet man sava CV kopiju. Tur tika noslēgts līgums, ka ļauju viņam rīkoties ar manu dzīvokli kā grib.

Es nevarēju saprast, kas tajā brīdī notiek. Izskaidrojums tam visam radās vēlāk, kad dzirdēju, ka viņš dzīvokli atbrīvojis arī Maijai. Šo gadu laikā par dzīvokli ne reizi netika runāts. Mariju satiku tikai vienu reizi, salīdzinoši nesen, tāpēc uzzināju, ka dzīvokli esmu pārdevusi jau sen.

Es nekad neesmu domājis to darīt. Visus šos gadus maksāju komunālos maksājumus,» stāsta Biruta.Policija lietas izmeklēšanu slēdza sakarā ar noilgumu par iespējamo likumpārkāpumu, taču ģimene lēmumu vairākas reizes bez rezultāta pārsūdzēja.

Dzīvokļa jaunais īpašnieks iesniedza prasību tiesā, cerot īpašumu no Birutas dabūt prom, taču ģimene iesniedza pretprasību.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment