Jums būs nepieciešami keramikas trauki. Ar naža asmeni vairākas reizes ātri jāpalaiž pāri nelīdzenākajai vietai šķīvja vai krūzes apakšā – cietā virsma darbosies kā slīpakmens.
Naža asmens asināšanai piemērota neslīpēta stikla maliņa. Ir nepieciešams pārvietot nazi pa rupjo malu, kā tas tiek darīts ar stieni. Pat nelielu stikla lausku var izmantot kā asināmo, taču jāievēro drošības noteikumi un jāstrādā ar cimdiem.
Izmantojiet nagu vīli. Lai nazis iegūtu vēlamo asumu, tas jāieberzē gar vīlītes raupjo virsmu.
Jūs varat asināt nažus ar plakanu akmeni, kam ir gluda virsma. Nazis jāvelk vairākas reizes no abām pusēm, virzoties no roktura līdz pašam asmens galam.
Lasi arī: Ukraiņu grādīgo “Ķirsīti” gatavoju jūlijā, bet Jaungadā, atverot burku, izbaudu vasaras garšu
Pieredzējušiem šefpavāriem izdodas uzasināt nažus, enerģiski kustinot to virsmas vienu pret otru.
Smalks smilšpapīrs, kas pārlocīts uz pusēm, var kalpot arī kā asināmais. Starp smilšpapīru ieliek nazi un izvelk. Atkārtojiet to vairākas reizes.
Īpašs šķīdums
Gudras saimnieces iesaka piecas minūtes noturēt naža asmeni sāļā šķidrumā, lai tas efektīvāk asinātu.
Lai pagatavotu šķīdumu, pietiek ar 2 ēdamkarotēm sāls uz vienu litru ūdens. Šo procedūru nav ieteicams veikt ar nažiem, kuru asmens ir izgatavots no apšaubāmas kvalitātes tērauda.
Tevi noteikti interesēs
- Manas attiecības ar vedeklu Ritu bija sliktas, bet kļuva pilnīgi neciešamas, kad pasaulē nāca mans mazdēls Dāvisby Laura Andersone
- Salīdzināju degvielas patēriņu ar 16 un 15 collu diskiem — stāstu, kuri izrādījās ekonomiskākiby Rinalds Zembergs
- Šo gaļas recepti es iemācījos laukos no vectēva – ārkārtīgi gardi un vienkāršiby Rinalds Bergmanis